Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
... ... Tuturu Mundas (5951 niezalogowanych)
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
pamietam ta wode,na plazy na Karmøy. w sierpniu jak sie wlozylo noge to bolalo.ale widoki byly super.Tesknie za Haugesund
Sa tez miejsca z ciepla woda.jest takie jeziorko w miescie, z trampolinami i tam jest ciepla woda i jest tez sporo trawy zeby sobie polezec.I las ze sciezkami na rower.
polecam tez przejechac sie troche na polnoc od miasta i posprawdzac boczne drogi.tam tez sa jeziora i fiordy z ciepla woda.a widoczki mhmmmm...
no i gora z antena telewizyjna suuuuper widok.
tam jest sporo fajnych miejsc.no moze knajp nie ma za duzo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
yzia napisał:
pamietam ta wode,na plazy na Karmøy. w sierpniu jak sie wlozylo noge to bolalo.ale widoki byly super.Tesknie za Haugesund
Sa tez miejsca z ciepla woda.jest takie jeziorko w miescie, z trampolinami i tam jest ciepla woda i jest tez sporo trawy zeby sobie polezec.I las ze sciezkami na rower.
polecam tez przejechac sie troche na polnoc od miasta i posprawdzac boczne drogi.tam tez sa jeziora i fiordy z ciepla woda.a widoczki mhmmmm...
no i gora z antena telewizyjna suuuuper widok.
tam jest sporo fajnych miejsc.no moze knajp nie ma za duzo.

Bezcenne informacje (mieszane uczucia przez nieznanym....)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
mam jeszcze troche wiecej jak lubisz muzyke w okolicy rocka to jest taka knajpa Viking i tam czesto gra zespol pod ta sama nazwa oraz inne podobne.faajny klimacik.
a z miejsc to polecam jeszcze latarnie morska w Ryvarden.z 8 km od miasta na polnoc i lewo
no i wioska wikingow na Karmøy.
jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
yzia napisał:
mam jeszcze troche wiecej jak lubisz muzyke w okolicy rocka to jest taka knajpa Viking i tam czesto gra zespol pod ta sama nazwa oraz inne podobne.faajny klimacik.
a z miejsc to polecam jeszcze latarnie morska w Ryvarden.z 8 km od miasta na polnoc i lewo
no i wioska wikingow na Karmøy.
jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.

knajpy imuzyka na żywo średnio mnie kręcą ale miejsca gdzie można zrobić dobrą fotkę jak najbardziej, nawet się zastanawiam czy dało by się tam otworzyć jakieś studio fotograficzne - ale to takie odległe plany pisane palcem po wodzie...

a jakieś górskie szlaki turystyczne godne polecenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
kolo anteny telewizyjne zaczynaja sie szlaki.ale w okolicy miasta nie ma wysokich gor tylko pagorki.i jeszcze na polnoc od miasta przed tunelem na Stord jest fajna gorka.najwyzsza w tamtym rejonie. troche trudno trzymac sie szlaku bo go nie widac ale to tez jest super.w kazde swieto Wniebowstapienia(chyba) to jest w czerwcu i jest wolne jest tam Marsz troli. ludzie ida z rodzinkami,za kazde przejscie dostaje sie dyplom a za 5 i dziesiate figurke trola.nawet zabawne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
W centrum widziałam studio fotograficzne prowadzone przez Polaka. Wpadnij i podpytaj jak przyjedziesz Marcoo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
Katarzyna napisał:
W centrum widziałam studio fotograficzne prowadzone przez Polaka. Wpadnij i podpytaj jak przyjedziesz Marcoo

hmmm, konkurencja ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(michalmazurek2011)
Wiking
Urząd Podatkowy (Skatteetaten) organizuje kurs pomocny w rozliczeniu w 3 językach (polski, litewski, rosyjski).

Data
7 kwiecieńgodz. 15.30 (j. polski)
godz. 17.30 (j. litewski)
8 kwiecieńgodz. 11.00 (j. polski)
godz. 13.00 (j. rosyjski)
Budynek Skatteetaten / Skatt Vest w Haugesund

Zapisy (data, godzina) prosimy przesyłać na adres

Michal.Mazurek@skatteetaten.no

Przekazcie wiadomosc do jak najwiekszej ilosci polakow w Haugesund - maja okazje poznac tajniki rozliczenia za darmo i szybko!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
są tu jakieś bazary owocowo warzywne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
PATRYCJA W