Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
A za znieczulenie zewnatrzoponowe sie płaci? bo u nas w Polsce jest to płatne znieczulenie...wiecie moze cosikna ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(andziulek1411)
Wiking
za znieczulenie zewnetrznooponowe nic sie tutaj nie płaci. Ja rodziłąm pod koniec maja i podają znieczulenie te jeżeli jest rozwarcie na 4 cm, ale polecam bo to naprawde ulga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
W Polsce prawie za wszystko sie placi z tego co wiem Tutaj z tego co mi wiadomo to jest bezplatne, ale moge sie mylic. jak nie mam racji niech ktos mnie poprawi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Joanna7830)
Wiking
Witam Was dziewczyny, widzę, że nie tylko ja mam obawy. Termin mam na za tydzień Spakowana do szpitala jestem od miesiaca. Byłam własnie z mężem ogladać oddział położniczy. Położne pokazały nam wszystko, opisały metody znieczulań, popularny tu jest gaz rozweselajacy tylko ciekawi mnie jak po nim będę się czuła. a w szczególności czy nie zapomnę norweskiego z wrazenia. Jestem dobrej mysli tu całkiem inaczej wszystko wygląda niż w Polsce tzn lepiej, sale sa przytulne, opieka bardzo miła i dodatkowo całkowicie bezpłatna. Jak dojde do siebie to opiszę wrażenia Pozdrawiam przyszłe mamusie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
Dzieki ale to dobrze ze mozna sie kogoś poradzic i o wszystko zapytac w obcym kraju Gaz rozweselajacy?? pierwsze słysze hehe ciekawe czy sie sprawdza a moze wiecie jak to jest tutaj z lewatywą robia przed porodem? widze ze tutaj to tylko ja mam termin dopiero na polowe lipca czyli jeszcze troche czasu...zniecierpliwoscia czekam dziewczyny na relacje poporodzie mam nadzieje ze wszystko bedzie ok A jak jest z ogladaniem odziału mozna jechac bez poloznej czy tylko z nia? bo moja akurat idzie na urlop a do szpitala mam 60 km
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(andziulek1411)
Wiking
Lewatywe Ci proponują ale to od ciebie zależy czy chcesz na siłę nikt ci tego nie zrobi ale radzę wziąść to nic nie boli i przynajmniej się wypróżnisz. A co do gazu niby rozweselającego mi pomógł jak miałąm mniejsze skurcze ale już przy mocniejszych nie zabardzo pozatym mi ten gaz nie przypadł bo po nim zwymiotowałam, ale każda kobieta bedzie inaczej reagować na gaz na mnie własnie zadziałam w dosc nie takim stopniu niestety. Najlepsze jest znieczulenie zewnetrznooponowe to naprawde ulga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
czsec dziewczyny tak czytam te wszystkie posty i jestem w szoku!! ja jestem chyba jakas dziwna termin mam za 2 tygodnie a jeszczez nie mam nic przygotowanego tak szczerze to chyba nie dociera to domnie ze to juz za 2 tygodnie i chyba jak dostane skurcze to dopiero sie ockne
asiunia1987 z lewatywa to zalezy od szpitala w szpitalu ktorym ja rodze podobno jak sie dowiadywalam to nie robia! ja sobie tego nie wyobrazam! natomiast jak kolezanki rodzily w innym szpitalu to mialy robione! wiec chyba zalezy to od szpitala jak sie zapatruje na to! musisz dowiedziec sie w swoim szpitalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Ja tez nie mam zbytnio nic przygotowanego a termin juz 17.06 Dopiero ciuszki popralam i tyle co zrobilam Ale mam zamiar wszystko zrobic dzis lub jutro bo jak mnie zlapie przedwczesnie to bedzie lipa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
witajcie dziewczyny; a ja rodze za dwa miesiace i juz drugi raz wyprałam i wyprasowałam ciuszki...hehe, a mam juz dwoje dzieci i zachowuje sie tak jak bym rodziła pierwszy raz! boje sie porodu bardziej niz pierwszym razem-moze dlatego ze na obczyznie...nie znam norweskiego i angielski tez słaby-niestety w szkole uczyli nas tylko ruska i tak jak słysze opowiesci od innyh dziewczyn to faktycznie w kazdym szpitalu jest inna polityka,z reszta jak i w polsce;ale ogolnie jest tu lepiej.../podobno...;//do terminu mam jeszcze troche-ale obawiam sie ze dziecko ma złe ułozenie i dlatego obawiam sie porodu bo nie chca mi tu zrobic usg,anie wiem gdzie mogłabym je zrobic na własna reke,jesli ktoras z was wie gdzie moge prywatnie je zrobic bez łaski mojego lekarza-to bylabym wdzieczna; pozdrawiam was mamusie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
lidka powinnas powiedziec swojemu lekarzowi ze chcesz zrobic sobie usg i niepowinnas miec zadnych problemow! ja na jednej z wizyt powiedzialam ze chce zobaczyc dzidziusia i nie bylo problemu lekarz wypisal mi skierowanie do przychodni ginekologicznej i w ciagu 2 dni mialam wizyte!! fakt ze musialam zaplacic ale to tylko 90 kr! lekarz byl troszke nie rozgarniety jak by wogule nie wiedzial co ma robic ale najwazniejsze ze widzialam buzke serduszko i wszystko lidka jezeli jestes z oslo to wiem ze na sinsenklinikken przyjmuje prywatnie polski ginekolog witold szczesny tel.23374757 to nie jest prywatny numer ale do przychodni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok