Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

bilans czterolatka - Norwegia

Czytali temat:
Marta Gregulska-Bury (1053 niezalogowanych)
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
mam pytanko do mam które były ze swoimi pociechami na bilansie w norwegii, mam synka i mamy isc na bilans czterolatka i zastanawiam sie o co pytają i ogólnie jak wygląda to badanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
kasia .
(kasienka81)
Nowicjusz
to tak wyglada jak w polsce normalnie rozmawiaja z dzieckiem zeby zobaczyc jak mówi ,patrza na rozwój, badania,szczepienia itd.nie masz sie co martwic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
jesli chodzi o bilans to zeczywiscie niemasz co sie obawiac bo to nic strasznego ja bylam w tamtym roku i najpierw byla rozmowa ze mna na temat rozwoju dziecka np co go interesuje jak sobie radzi z literkami , liczeniem , kolorami czy jest aktywny fizycznie itp, pozniej dostal ksiazeczke i pani zadawala jemu pytania co jest na obrazkach , co robia jak sie nazywaja poszczegolne kolory i rzeczy , zeby policzyl do 10 pozniej zeby cos narysowal sprawdzajac prztym umiejetnosc trzymania kredekki w reku itd. wiec nic nadzwyczajnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(iwona76)
Wiking
Witam ja ze swoja córeczką byłam na bilansie tutaj.Dostaliśmy wezwanie na dany dzień i tłumacza.Małą tylko zwarzyli zmierzyli i skserowali ksiązeczke zdrowia.Pytali nas czy mamy jakieś pytania i czy mała jak na swój wiek umie wszystko.Na takiej wizycie można też umuwić sie z dentystą i tyle.Takie wizyty są tu co rok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
WITAM,JA JAK BYŁAM Z CóRKą NA BILANSIE TO LEKARZ SKUPIŁ SIE GŁóWNIE NA WZROKU.SPRAWDZAŁ GO BARDZO DOKŁADNIE.NAJPIERW CóRKA MUSIAŁA MóWIć CO WIDZI NA TABŁICY(BYŁY TAM RóżNE OBRAZKI),ZAKRYWAŁA PO KOLEI OCZKA I MóWIŁA.POTEM LEKARZ POKAZYWAŁ W KSIążECZCE UKRYTE KRZTAŁTY.JA ICH WOGULE NIEWIDZIAŁAM ,ALE CóRKA ZAŁOżYŁA SPECJALNE OKULARY I ŁADNIE LEKARZOWI ODPOWIADAŁA I TO BYŁO NA TYLE.LEKARZ POWIEDZIAŁ żE TO JEST PIERWSZY ETAP,żE NA KOLEJNYCH WIZYTACH BęDą INNE RZECZY SPRAWDZANE.NIEDŁUGO PO TEJ WIZYCIE DOSTAŁA PISEMNE WEZWANIE DO DENTYSTY NA KONTROLE ZąBKóW.WSZYSTKO SIE ODBYWAŁO W BARDZO MIŁEJ ATMOSFERZE.WIęC NIEMA SIE CZEGO OBAWIAć.POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok