Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sprzedaz domu. - Norwegia

510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Jak z waszego doświadczenia wyglada sprzedaz domu w Norwegii? Chodzi tu o sprawy od wyceny jakie sa jej koszty i koszt maglera przy pomocy w sprzedaży?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
iglaczek napisał:
Jak z waszego doświadczenia wyglada sprzedaz domu w Norwegii? Chodzi tu o sprawy od wyceny jakie sa jej koszty i koszt maglera przy pomocy w sprzedaży?

ZAPYTAJ wprost kilku meglerow. I bedziesz wiedziec.
Cena za mieszkanie od 70000kr .
W tym zwykle wliczone sa 2 szt vising, fotografie w dzien i nocy, dojazdy, reklamu, wystawienie ogloszen na finn itd.

Ale ....doliczyc trzeba oddzielnie np 3500kr za taksmanna. Jesli potrzebujesz ubezpieczeni to rowniez warto sie zabezpieczyc.

Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
W przypadku sprzedaży domu, który ja zakupiłam, megler za ogarnięcie wszystkich spraw związanych ze sprzedażą w/w przytulił 50 tysi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Coturobie)
Stały Bywalec
giovi2 napisał:
W przypadku sprzedaży domu, który ja zakupiłam, megler za ogarnięcie wszystkich spraw związanych ze sprzedażą w/w przytulił 50 tysi.

pytanie brzmialo sprzedaz czy kupno?

zrozumialam sprzedaz.

sprzedaz czyli ty sprzedajesz swoj majatek.

najtaniej bierze z mieszkanie czyli 70 000kr. do tego dolicz taksmann i eierskifteforsikring z wlasnej kieszeni oraz...jesli mieszkanie jest w spoldzielni, to takze pogrzebanie w papierach tam tez nie jest wliczone w koszty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Coturobie napisał:
giovi2 napisał:

pytanie brzmialo sprzedaz czy kupno?

zrozumialam sprzedaz.

sprzedaz czyli ty sprzedajesz swoj majatek.

najtaniej bierze z mieszkanie czyli 70 000kr. do tego dolicz taksmann i eierskifteforsikring z wlasnej kieszeni oraz...jesli mieszkanie jest w spoldzielni, to takze pogrzebanie w papierach tam tez nie jest wliczone w koszty

Czytamy ze zrozumieniem.........
Napisałam że ja kupiłam, ale megler mi sprzedał ten dom w czyimś imieniu. Tak czy nie?
Za to otrzymał 50 000 kr.
Pytanie dotyczyło domu, nie mieszkania, więc nie wiem co spółdzielnia ma do tego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
też jestem ciekawa jak to jest przy sprzedaży domu, ile ogólnie trzeba miec przygotowanych pieniążków do tego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok