Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ciemieniucha u malego dziecka - Norwegia

Czytali temat:
Dominika Cieślakowska Karolina Szmagalska (3437 niezalogowanych)
5 Postów
BiJatka G
(BiJatka)
Wiking
hei czy ktos z was zna jakis norweski srodek (procz oliwki) na ciemieniuche?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Dlaczego oprócz oliwki?? u mnie ona zadziałała, na pół godz przed kąpielą wysmarowałam główkę, sczesałam i umyłam włoski i pomogło może zapytaj w aptece,z pewnością coś Ci doradzą...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pamietam ze jak młody był mały to tez stosowałam oliwke w ten sam sposob co magda tylko ze po umyciu wyczesałam mu włoski i wszystko zeszło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Proponuje samrowac balsamem lub zelem aloe vera firmy Jason. U mojego bobasa (3,5 mies teraz) oliwka niespecjalnie dzialala. Sama siegnelam po ten balsam i samruje nim mojego bobasa od poczatku do teraz, codziennie cale cialko. Jest rewelacyjny!!! Skorka piekna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
BiJatka G
(BiJatka)
Wiking
u nas oliwka nie dziala juz stosuje ja tydzien i wyczesuje i nic.....nawet robi sie coraz wieksza. Dzieki am....jutro spytam w aptece...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Ten balsam kupisz w sklepie LIFE, jest prawie w kazdym centrum handlowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
AniaRNorway napisał:
Proponuje samrowac balsamem lub zelem aloe vera firmy Jason. U mojego bobasa (3,5 mies teraz) oliwka niespecjalnie dzialala. Sama siegnelam po ten balsam i samruje nim mojego bobasa od poczatku do teraz, codziennie cale cialko. Jest rewelacyjny!!! Skorka piekna.

Ja mojej małej nigdy nie smarowałam balsamami czy też oliwkami, jedynie raz co tą ciemieniuchę dostała. Po kąpieli zawsze stosowałam zasypkę (puder nivea lub mąkę ziemniaczaną) pod paszkami i okolice szyi, skóra tez piękna i zdrowiutka, jedynie na dwór stosuję krem na każdą pogodę nivea dla dzieci mała skończy za dwa tyg 2 latka
a dlaczego nie smarowałam ciała dziecka oliwką? bo ta oliwka nie daje skórze możliwości w oddychaniu i zatyka pory
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Dlatego wlasnie polecam zel lub balsam, bo nawilza, a nie blokuje porow. Zel ma 98 % aloe vera, balsam troche mniej. Aloe vera jest najlepsza na wszystkie problemy skorne w tym oparzenia. Stosowalam u mojego szesciolatka, stosuje i u corenki. Dziala. A na zime Kuldekrem Dermika z norweskiej apteki, the best. Wszystkie mamy go tu uzywaja, w sumie to wazelina. Balsam i zel kosztuja ok. 100-120 nok, kerm ok.70.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
BiJatka G
(BiJatka)
Wiking
moja corka ma 16 miesiecy i pierwsy raz jej wyszla....nigdy wczesniej tego nie miala....na szcescie to nie swedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
AniaRNorway napisał:
Sorka, ale Jason to był z "Gwiezdnego patrolu", chodziło Tobie o "Johnson"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok