Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Dokumenty dla dziecka. Podróż do Norwegii. - Norwegia

8 Postów
Wakri '
(Wakri)
Wiking
Czy dzieci (w wieku pół roczku, 4 i 8 lat) wyjeżdżając do Norwegii muszą mieć paszport czy wystarczy tymczasowy dowód osobisty?
Ile trwa załatwienie dokumentów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
witam jesli wyjedziecie w celach turystycznych wystarczy dowód tymczasopwy ale czeka sie na niego do 4 tyg mowio ale jest zawsze wiecej moj brat czeka juz 2 miesioc a co do paszportu tymczasowego to 2 tygodnie czekalismy tylko tyle ze sie płaci 30 zł a za dowod nic bo gdy wyjedziecie np do norwegi na stałe musisz miec paszport bo nic nie załatwi sie bez paszportu jesli w celach turystycznych dowod ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wakri '
(Wakri)
Wiking
martita1 napisał:
witam jesli wyjedziecie w celach turystycznych wystarczy dowód tymczasopwy ale czeka sie na niego do 4 tyg mowio ale jest zawsze wiecej moj brat czeka juz 2 miesioc a co do paszportu tymczasowego to 2 tygodnie czekalismy tylko tyle ze sie płaci 30 zł a za dowod nic bo gdy wyjedziecie np do norwegi na stałe musisz miec paszport bo nic nie załatwi sie bez paszportu jesli w celach turystycznych dowod ok

Chodzi o wyjazd turystyczny samochodem. Czyli jeśli zależy na czasie to najlepiej ubiegać się o paszport tymczasowy z opłatą 30 zł (?)
Pamiętasz może co trzeba przygotować ?
zdjęcie potrzebne?
czy coś jeszcze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
tak lepiej 30 zł zapłacic i masz z głowy oczywiscie zdjecie akt urodzenia i pesel dziecka musisz miec jesli to dziecko do 5 lat nie musisz je zabierac ze soba jesli powyzej 5 roku to musisz bo teraz dzieci zostawiaja odcisk kciuka lub palca wskazujacego ktory bedzie widniał w dowodzie i oczywiscie ty dowod osobusty i tatus bo sama nie wyrobisz odebrac mozesz sama ale złozyc z 2 rodzicem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
no i jeszcze jedno legitymacja szkolna to dla 8 latka sie tyczy bo jak nie masz to 70 zł paszport bo ta 4 latka nie chodzi do szkoły to nie musi 30 zł zapłaci tak wiec masz dla tej 8 latki na 5 lat a te dwa na tymczasowe czyli rok bo powyzej 13 roku jest na 10 lat
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wakri '
(Wakri)
Wiking
martita1 napisał:
tak lepiej 30 zł zapłacic i masz z głowy oczywiscie zdjecie akt urodzenia i pesel dziecka musisz miec jesli to dziecko do 5 lat nie musisz je zabierac ze soba jesli powyzej 5 roku to musisz bo teraz dzieci zostawiaja odcisk kciuka lub palca wskazujacego ktory bedzie widniał w dowodzie i oczywiscie ty dowod osobusty i tatus bo sama nie wyrobisz odebrac mozesz sama ale złozyc z 2 rodzicem

Oooo, dużo cennych informacji. Cały czas mowa o paszporcie. Chyba ostatnie pytanie... Jeśli to paszport tymczasowy to jak długo jest ważny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
Rok jest wazny juz 7 latka ma na 5 lat a powyzej 13 lat dziecko ma na 10 lat jeszcze jak powiesz ze wyjezdzacie to mozna przyspieszyc 22 czerwca składałam a wczoraj odebrałam ale był szybciej tylko ze zabrałam sie ze znajomymi i oczywiscie koszt dodatkowy to zdjecia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wakri '
(Wakri)
Wiking
martita1 napisał:
Rok jest wazny juz 7 latka ma na 5 lat a powyzej 13 lat dziecko ma na 10 lat jeszcze jak powiesz ze wyjezdzacie to mozna przyspieszyc 22 czerwca składałam a wczoraj odebrałam ale był szybciej tylko ze zabrałam sie ze znajomymi i oczywiscie koszt dodatkowy to zdjecia

Obs, Troche był problem ze zrozumieniem bo bez przecinków
Czyli dziecko do 7 roku życia może mieć tylko na rok (?)

Dzięki, dzięki wielkie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
sorki bo tak z doskoku pisze do 7 lat dziecko ma na tymczasowo czyli rok , powyzej 7 lat jest wydawany na 5 lat ,i powyzej 13 lat jest na 10 lat wydawany
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
Pamietaj -akty urodzenia
,legitymacja szkolna ,zdjecia,pesel dziecka no i ta 8 latka z toba musi byc aby zostawic odcisk kciuka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok