Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Cennnik za uslugi firmy sprzatajacej - Norwegia

12 Posty
Wiking
Czy ktos z Panstwa orietuje sie moze, czyistnieja kakies cenniki wedlug ktorych mozna ustalic wartosc uslugi bez obejrzenia miejsca zgloszonego do sprzatania? Do tej pory prowadzilam dzialalnosc w innym kraju i rynek norweski jest dla mnie nowy. Prosze tylko o powazne odpowiedzi i z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(viking69)
Wiking
firmy norweski oglaszaja sie od 29NOK za 1m2 sprzatania w tym twoje srodki czystosci oczywiscie +MVA czyli norweski VAT25%nie wiem czy dotyczy to zetarcie mopem czy czyszczenia i odkurzanie za 1m2...trezba tez miec zaplecze czyli pralnie do prania mopow i raczej nie zwykla pralke koszt pralki 8-15tys NOK....to na poczatek to zalezy czy chcesz sama i ile powierzchni sprzatac jezeli wiecej to ktos musi przywozic i odbierac mopy do pralni mozna to zlecic firmie w kazdej klatce powinnno byc wzaz. jest wydzielone miejsce na srodki chemiczne i sprzet do sprzatania zazwycz. 1,5 m2mieszczace sie na polpietrach lub w piwnicach....temat rzeka wiecej na gg 8858533 powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Niestety, nie korzystam od lat z GG, ale bardzo jestem wdzieczna za to, zeposwiecil Pan czas na napisanie odpowiedzi. Chetnie skorzystam w przyszlosci z Pana porad. Raz jeszcze dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
lisiczka lisica35
(lisica35)
Wiking
Witam! Wlasnie co otworzylam firme sprzatajaca i rowniez zastanawialam sie nad cennikiem! sprzatanie biura 250 plus mops ale tez slyszlam ze niektore firmy norweskie biora 350 plus mops? czy wy cos wiecie o stawce godzinowej? a sprzatanie hytty slyszalam ze jeszcze wiecej!
Firmy sprzatajace laczcie sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tzn że jak lisica z takimi stawkami wjechałaby do mnie na mieszkanie i jeszcze plus mops to musiałbym się wyprowadzić z norge po tygodniu sprzątania !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Moze sprobuj wynegocjowac stawke bez mops
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Andre ved mark napisał:
tzn że jak lisica z takimi stawkami wjechałaby do mnie na mieszkanie i jeszcze plus mops to musiałbym się wyprowadzić z norge po tygodniu sprzątania !

No wlasnie , na Fiosangerveien sa stawki ok. 150 kr na godzine.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
obawiam się że lisica jest nieugięta bez mopsa się nie obędzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Rzeczywiscie, trudna to jest sprawa tutaj bo generalnie rzecz biorac, to ceny powinny byc raczej zblizone do siebie we wszystkich firmach, zeby bylo uczciwie. No ale nie wiadomo czego sie trzymac, bo ceny nie sa nigdzie publikowane. Nie ma sprecjalnie punktu odniesienia. Tak, ze chetnie skorzystam z kazdej Panstwa porady,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ja tam apeluje o rozsądek .....cała moja hytta nie wiem czy jest tyla warta co miesiąc sprzętania przez lisicę za 350 lub nawet więcej ...i jeszcze mops
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok