Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Poszukuje szczególnej pracy - szkutnik - stolarz - Norwegia

Czytali temat:
beneksbaat beneksbaat Rafał Brzózy polmario (3330 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Witajcie.

Zdaje sobie sprawę z ilości podobnych ogłoszeń tutaj, ale zdecydowałem się napisać ponieważ niewielu chyba szkutników jest w Polsce. A tym bardziej nie wielu szuka pracy w Norwegii.

Na stronach typu addeco itp nie ma ofert pracy dla szkutników a z doświadczenia wiem że i w norwegi ten zawód jest na wymarciu bo ludziom się nie chce.

Nad fiordami jest masa większych i mniejszych szkutni. Czy jest szansa jakoś do nich dotrzeć z moim CV? Czy ktoś może używając języka norweskiego poszukać takich ofert albo ludzi poszukujących osób takich jak ja?

Moim marzeniem jest wyjazd do pracy do norwegi bo sądzę że w tym zawodzie jestem w stanie w miarę zarabiać. I w przyszłości osiąść na stałe w Norwegi z Żoną i dwójką dzieciaczków.

Pracowałem trochę w norwegi jako szkutnik, stąd też wiem że nie mają tam za wielu specjalistów w tej dziedzinie.

Czy możecie polecić jakieś strony internetowe z ogłoszeniami o prace zamieszczanymi przez norwegów. Nie przez agencje ale przez osoby prywatne właśnie np. włascicieli norweskich szkutni czy coś?

Mogę również pracować jako stolarz lub cieśla. Generalnie praca w drewnie nie ma dla mnie tajemnic.

No i w sumie tyle. Próbuję wszędzie więc spróbować i tu nie zaszkodzi

Pozdrawiam
Maciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=26415820

tylko to jak widać.
Może ktoś zna konkretnie firmy gdzie się zajmują budową łodzi. tam można uderzyć bezpośrednio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
4 Posty
Wiking
Zuzu napisał:
www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=26415820

tylko to jak widać.
Może ktoś zna konkretnie firmy gdzie się zajmują budową łodzi. tam można uderzyć bezpośrednio.

Dzieki! O to chodziło tylko jak sie przebić przez te formalności w obcym języku to nie wiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Grzes203 napisał:
www.solbergbaat.no/produkt.html

www.djupevaag.no/

www.slevikkilenbaatbyggeri.no/default.pl?showPage=6793

Dzięki Grześ!

Wysałałem już papiery aplikacyjne do gościa z pierwszej strony.
Do tych niżej wysłałem juz jakis czas temu.

Może ktoś ma "pod nosem" jakiś zakład i mógłby zasięgnąć języka czy coś? Już sam nie wiem co robić. Przeszperałem cały internet w poszukiwaniu zakładów szkutniczych w norwegi. Wysłałem pewnie z 80-100 Aplikacji. Może coś z tego będzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
michał sikorski
(sikora11)
Wiking
witam jestem szkutnikiem i też szukam pracy w Norwegi i jak byś coś miał i byś mógł załatwić jakąś prace w tym zawodzie to bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ryszard Wycichowski
(Szkutnik)
Wiking
Witam Cię ,
Jestem w podobnej sytuacji do Ciebie. Jestem szkutnikiem z 40 letnią praktyką, aktualnie w Polsce restauruję klasyczne drewniane jachty często te które budowałem lub budował je mój Ojciec w Stoczni Jachtowej w Gdańsku. Chciałbym przekazać moją olbrzymią wiedzę młodemu pokoleniu tu w Polsce nie ma warunków.
Proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Ryszard Wycichowski
e-mail; classicyacht.rw@gmail.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Tomasz Patro
(gute511)
Wiking
Witam
Jestem stolarzem z 10letnim doświadczeniem w produkcji schodów drzwi i innych wykończeń w drewnie.Ostatnio dużo myślę o wyjeździe do norwegi.Ma ktoś z was namiar na jakąś robotę lub współprace w stylu zorganizowania brygady kilku osób i podjęcia pracy na budowie.Największy problem, to język prawie zero.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok