Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
viking xxxxxxxxxxxx Mariusz B Robert E. Zbyszek P-k ja ja Piotr XXX robson.6 Prof Wiktor m Jakub Świerzb (7541 niezalogowanych)
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
nie chce tu nikogo Buntować na Nikogo ,ale nie Wolno dać sobą Pomiatać !!!
Boso ,ale w ostrogach !!!!!!!!!!!!!
moje motto życiowe Wam zdradze :
Wole umrzec na Stojąco niż Zyć na kolanach !!!!!!!!!!

gdziekolwiek pracowałem byłem zawsze Dumny z tego że jestem Polakiem i nigdy nie dalem sobą pomiatać ,czy to europa ,azja czy ameryka
czy w Polsce czy gdzie indziej zawsze wiedziałem ile jestem Wart !!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam, jeśli szukacie pracy w Norwegii to wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu.

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
i zawsze wywalczyłem to co mi się za moją prace należało
roznymi sposobami ,ale zawsze wychodziłem na swoje
ps
i powiem Wam jescze jedno :
Finlandia też potrzebuje dużo ludzi , Anglia powoli się odradza ,w Brazylii bedą mistrzostwa ,potem Rosja ,Katar itp itd ..............
znasz jezyk i prace to zajecie znajdziesz ........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
krzysztof1970krk napisał:
zuzu my chyba musimy wypić dużą flache wychy
piszesz dokładnie to co myśle
ja na czarno to pracowałem w kraju
wszedzie za granicą pracowałem na legalu ,jako samozatrudniony lub w firmie ....
a myślenie ze mam być cicho bo inny przyjdzie na moje miejsce
toż to Parodia takie myślenie doprowadziło do tego że jesteśmy tu gdzie jesteśmy tzn w głębokiej dupie , a podkopywanie i pomiżanie i inne tego typu zagrywki przerabiali my w innym temacie ,za co Wielu z Was się obuzyło ..........
ja tylko zapytam ilu Norwegów da się tak pomiżać jak Polacy ??
ilu zrobi tą samą robote ?? za te same pieniądze ???????????
i nie myśl tak że na moje miejsce są tysiące innych bo te czasy sie skończyły i w Polsce
teraz na budowie w Pl 4 koła to wyciągniesz ,jak jesteś fachura
ja poznaje kolejny kraj ,mam jobla na punkcie wedkarstwa i to mnie tu przyciagneło
Wędkarstwo !!! jak mnie wyleją płakał nie bede i wcale się tym nie przejmuje
a nawet sam mysle zniknąć na północ do BODO ,tam gdzie trzeba mieć ikre
północ to sprawdzian dla faceta z jajami
i pamietaj !!!!!!!!baby nie prz.......sz ,roboty nie przerobisz i deski na sztorc nie zlamiesz
przyjdą inni to dobrze ,ja pojde gdzie indziej
tu jest Norwegia nie Polska i wielu o tym zapomina

Krzysztofie wyraznie Ci napisalem, jesli chcesz czerpac z posrednictwa pracy jakies profity ,to zaloz sobie firme posredniczaca , rekrutuj chetnych i powodzenia a jeszcze unia Ci doplaci.
Tak wiec w czym problem?.pieniadze leza na ulicy.Co boisz sie ryzyka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
tropik napisał:

Krzysztofie jesli Ci chodzi o unijne doplaty , to zawsze mozesz zalozyc wlasna firme rokrutacyjna i czerpac z tego korzysci.
A co do dojazdow i platnosci za dojazdy , to uwierz mi ze na Twoje miejsce bedzie dziesieciu albo i wiecej chetnych, ze zrezygnuja z zaplaty za dojazdy a nawet i bramki zeby tylko miec tutaj prace chocby za te same pieniadze (jak nie mniejsze) bo znam ludzi co pracuja za 80 kr na czarno i jeszcze maja potracane na mieszkanie.[/quote]

za 80 na h to ja moge ryby łowić ,a nie pracować na budowie w Norwegii
16 tyś -4 mieszkanie - zarcie ,jakieś piwo ,szlugi ,przeloty itp .............i co zostanie 6 tyś kor
za tyle to ja w kraku moge pracować i to na BIAŁO !!!!!!!!!!!
to po ch,,,j tu przylatywać ???????????
4 browary na godzine to ja wszedzie zarobie ,paczke szlugów w kraju mam trzy ,piec chlebów ?? w polsce mam 10 !!!!! poł kilo piersi z kurczaka ?? w polsce mam 2 kilo ,tylko benzyna tu jest tańsza ,reszta wszystko w przeliczeniu na roboczo-godzine w polsce jest tańsze ,120 kor NETTO to minimum !!!!!!!!!!!za ktore moge rano wstać do pracy ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
tropic
ja jestem Budowlańcem i w tym jestem Dobry !!!
nie mam zamiaru otwierać żadnych firm w jakiejkolwiek branży ,ja buduje domy ,fabryki,mosty................
nie boje się niczego i nikogo,teraz jestem tu ,jutro bede gdzie indziej i dalej bede budowal , niech kazdy robi to co umie najlepiej !!!
kucharz niech gotuje ,krawiec szyje ,a dlamnie zostawcie budowanie ..............
i Kazdemu kto robi cokolwiek Dobrze należą się Dobre Pieniądze !!!
więc nie Pie...l mi ze ze strachu przed czymkolwiek i kimkolwiek mam pracować za darmo
Mam 40 lat i Szacunek do Siebie Samego !!!!
i Nie pozwole się poniżać nikomu !!!!!!!!!!!!1
ps
chcesz być d,,,,,,y w d,,e twoja sprawa ,twój wybór
i nie pouczaj mnie co i gdzie mam robić
mozesz się nie zgadzać zemną ,mozesz s,,,,ć pod siebie ,ale nie pouczaj nikogo jak ma żyć i co ma robić w życiu ...............
jacki się zastanawia , dał posta z prośbą o rade ,na co uważać ,co jest prawdą ,a co nie , chcesz mu pomoc ,napisz Prawde ,ale nie decyduj za niego czy ma tu przylecieć czy nie !!!!!!!!!!!

Jacki wybierz to co bedzie najlepsze i Sam zdecyduj co i jak masz zrobić ...
ja życze Ci powodzenia !!! nie w adecco to gdzie indziej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
a tak nawiasem
to denerwują mnie takie agencje pracy ,jets to moja druga ,ale mysle ze ostatnia agencyja
takie agencje przywodzą mi na myśl niewolnikow ,a ze mam skonności rasistowskie więc z natury mi się to nie podoba ,ale wiem ze jest to szansa dla wielu ..............na złapanie przyczulka w danym kraju....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
oki Tropic znikam bo mi się browar skończył
Powodzenia życze :wszem i wobec
i zebyśmy znali swoją Wartość !!!
czego nam wszystkim życze ,bez względu gdzie pracujemy i co robimy

Umrzeć na Stojąco !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
krzysztof1970krk napisał:
tropik napisał:

Krzysztofie jesli Ci chodzi o unijne doplaty , to zawsze mozesz zalozyc wlasna firme rokrutacyjna i czerpac z tego korzysci.
A co do dojazdow i platnosci za dojazdy , to uwierz mi ze na Twoje miejsce bedzie dziesieciu albo i wiecej chetnych, ze zrezygnuja z zaplaty za dojazdy a nawet i bramki zeby tylko miec tutaj prace chocby za te same pieniadze (jak nie mniejsze) bo znam ludzi co pracuja za 80 kr na czarno i jeszcze maja potracane na mieszkanie.

za 80 na h to ja moge ryby łowić ,a nie pracować na budowie w Norwegii
16 tyś -4 mieszkanie - zarcie ,jakieś piwo ,szlugi ,przeloty itp .............i co zostanie 6 tyś kor
za tyle to ja w kraku moge pracować i to na BIAŁO !!!!!!!!!!!
to po ch,,,j tu przylatywać ???????????
4 browary na godzine to ja wszedzie zarobie ,paczke szlugów w kraju mam trzy ,piec chlebów ?? w polsce mam 10 !!!!! poł kilo piersi z kurczaka ?? w polsce mam 2 kilo ,tylko benzyna tu jest tańsza ,reszta wszystko w przeliczeniu na roboczo-godzine w polsce jest tańsze ,120 kor NETTO to minimum !!!!!!!!!!!za ktore moge rano wstać do pracy ....[/quote]

Nastepny klakier sie znalazl!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
No i gdzie będzie bezrobotnemu lepiej jak w Norge? W dzień rybki w nocy pifko i ma się od ch.. i ciut ciut.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
No i gdzie będzie bezrobotnemu lepiej jak w Norge? W dzień rybki w nocy pifko i ma się od ch.. i ciut ciut.
ktoś musi mieć dobrze ,by przejepane ktoś mógł mieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok