Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

praca dla nauczyciela - Norwegia

13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
Witam,
a jak jest z pracą dla nauczyciela j. niemieckiego i angielskiego? Albo dla nauczyciela przedszkola? Może ktoś zna agencję mogącą pośredniczyć? Tylko nie adecco... Proszę o odpowiedź na maila asiud@wp.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Dzień dobry, chciałam zaproponować swoją pomoc: -) Wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
znam wiele takich,ale jeśli chcesz być tutaj nauczycielem lub pracować w przedszkolu język norweski musisz śmigać bardzo biegle,pisemnie też-wiem bo dzwoniłem za takimi sprawami tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
a poza tym nie ma problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Musisz sobie znostryfikowac papiery , nauczyc jez. no. ( przynajmniej na poziomie A2 ) i na pewno prace znajdziesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
mase1 napisał:
znam wiele takich,ale jeśli chcesz być tutaj nauczycielem lub pracować w przedszkolu język norweski musisz śmigać bardzo biegle,pisemnie też-wiem bo dzwoniłem za takimi sprawami tutaj

Srututututu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Ania Mak napisał:
Witam,
a jak jest z pracą dla nauczyciela j. niemieckiego i angielskiego? Albo dla nauczyciela przedszkola? Może ktoś zna agencję mogącą pośredniczyć? Tylko nie adecco... Proszę o odpowiedź na maila asiud@wp.pl

Zrob tak jak pisze barbara67: dyplomy nostryfikujesz tutaj: www.nokut.no

A2 wystarczy do przyzwoitej posadki w przedszkolu. Maja niedobor wyksztalconych pedagogow i w ten sposob tez priorytetyzuja. W oswiacie, pracy najprosciej szukac przez NAV lub jezeli chodzi o przedszkola.. po prostu googluj. Przedszkola prywatne maja zwykle swoje strony, z ktorych mozna zlozyc aplikacje.

Szukaj takze w szkolach jezykowych.. angielski jest tu dosc powszechny, natomiast rosnie zapotrzebowanie na niemiecki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
Dzięki piękne! Wysłałam chyba ze 100 ofert do wszystkich mozliwych gmin i cisza..... Masz moze jakies namiary na szkoly językowe?
Ania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Weszlam na strone nav.no wpisalam w wyszukiwarce lærer i wyskoczylo cos takiego
Rana kommune Skoleavdeling

8626 MO I RANA

Tospråklig lærer/assistent i polsk (2010/297)
Rana kommune Skoleavdeling

Morsmålslærere og /eller tospråklige assistenter
GRUNNSKOLEN I RANA

Rana Kommune gir minoritetsspråklige elever i grunnskolen med lavt nivå i norsk, tilpasset opplæring i form av undervisning på to språk (norsk og morsmål).

2010/297 Ved Lyngheim skole er det fra dags dato ledig stilling for tospråklig

lærer /assistent i Polsk i kombinasjon;

■19,2% morsmålslærer
■32% morsmålsassisten
For fast tilsetting gjelder kravene i Forskrift til Opplæringslovens § 14-1 og 14-4.

Midlertidig ansettelse er aktuelt for søkere uten slike kvalifikasjoner, men som kan dokumentere gode kunnskaper i eleven(e)s morsmål, muntlig og skriftlig, gode norskkunnskaper, muntlig og skriftlig, relevant utdanning og/ eller praksis fra skoleverket.

Før tilsetting kan aktuelle søkere regne med innkallelse til samtale/ intervju. De som tilsettes må før tiltredelse legge fram godkjent politiattest.

Kvalifikasjoner:

■For lærerstillingen er det ønskelig med godkjent lærerutdanning, men personer med annen relevant utdanning kan søke.
■Søker må ha gode nok norskkunnskaper til å driver tospråklig fagopplæring.
Undervisningen kan foregå på flere skoler og må tilpasses den enkelte elev og skolens behov.

Det krevers gyldig oppholds- og arbeidstillatelse.

Personlige egenskaper

Vi vektlegger at vårt personale har evne til:

■samarbeid, fleksibilitet, kreativitet og serviceinnstilling
■å jobbe målrettet og resultatorientert
■å gi og ta imot veiledning
■å arbeide selvstendig og strukturert
Søknadsfrist: 20.09.2010

Nærmere opplysninger ang. stillingene fås ved henvendelse til Kristin Langvatn, tlf. 75 14 42 20.

Det bes om at søkere benytter det elektroniske søknadsskjemaet på intranett. For søkere som ikke bruker skjemaet vil CV bli benyttet som utvidet søkerliste. Aktuelle kandidater må innlevere attester og vitnemål før ev. intervju. Søknadspapirer returneres ikke.

For elektronisk søknadsskjema: [Klikk her]
Antall stillinger 1

Arbeidssted
Rana (Nordland)
Lyngheim skole

Søknadsfrist 20. september 2010

Siste publiseringsdato 20. september 2010

Kilde NAV Servicesenter

Stillingsnummer: 1833 - 2010 - 09 - 000011 (Oppgis ved kontakt med NAV)

Niestety, jak w kazdym prawie ogloszeniu o prace jezyk norweski jest wymgany "Søker må ha gode nok norskkunnskaper til å driver tospråklig fagopplæring."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
taaaaa moja żona skończyła studia pedagogiczne, byłem w NAV pytaliśmy o pracę dla niej, powiedzieli że jak nauczy się języka może przyjść z powrotem - i nie piszcie bzdur-braki są i to duże ale nikt nie da ci pracować nawet w przedszkolu na podstawie np. A2- idź popytaj tam gdzie trzeba a później pisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no no anakper-zgadza się ale jakie to etaty? na 19% i 32%- i dalej pisze Midlertidig ansettelse er aktuelt for søkere uten slike kvalifikasjoner, men som kan dokumentere gode kunnskaper i eleven(e)s morsmål, muntlig og skriftlig, gode norskkunnskaper, muntlig og skriftlig, relevant utdanning og/ eller praksis fra skoleverket.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok