Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
tomala napisał:
no tak tylko ze ja dostalem 500 kr....

Możesz sobie odebrać te 500kr i po sprawie, bo po co udać się do firmy która pomoże mi odpłatnie wypełnić zeznanie podatkowe lub napisać odwołanie i wtedy dostać większy zwrot?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Doradca MultiNOR
(doradcamultinor)
Nowicjusz
Informacje na temat zwrotu podatku z Norwegii znajdziesz tutaj: www.mojanorwegia.pl/podatki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Tomek Korzus
(tomala)
Wiking
Czyli wedlug Was zwrot 500 kr sie zgadza? Nie powinienem dostacc wiecej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tomala, a skąd my mamy to wiedziec??? Przeciez na zwrot składa sie kilka czynników, przede wszytskim mogles miec pobrany podatek "w sam raz" , cos tam odliczyli i dostales 500 koron. Przeciez nigdzie nie jest napisane, ze KAZDY OSOBNIK, dostaje zwrot, niektorzy dopłacają. Trzebabyło wziąć księgową, a jie zadawac infantylne pytania, zupełnia tak, jakbys sie zapytal kiedy twoja zona zaszła w ciąze jesli urodziła o godzinie 16:55.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
tomala napisał:
Czyli wedlug Was zwrot 500 kr sie zgadza? Nie powinienem dostacc wiecej?

A ile zaplaciles podatku??? Wedlug ktorej tabeli podatkowej i klasy? Chcesz uzyskac jedna tylko odpowiedz -ze powinnes dostac wiecej i to calkiem mozliwe np: 550 nok Jak napisala Hilton jedni dostaja zwrot inni doplacaja.W polsce tez sa firmy ktore rozliczaja podatek zagranica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Tomek Korzus
(tomala)
Wiking
Zaplacilem 17000kr podatku, niestety nie pamietam jaka to byla tabela, mialem 24% podatek

Ogolnie dziekuje wszystkim za pomoc!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nie mozna nic powiedzie nie widzac cyfr i papierow,nie znajac nic poza kwota ktora zarobiles. 24% podatku ???? Ja nie slyszalem osobiscie o takim podatku. Standartowo dla nowo przybylych w 1 roku skatt przyznaje tabele 7300 z uwzgledniona juz ulga.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Karol Nowak
(Pitagoras)
Wiking
Ja ubiegałem się o zwrot podatku Norwegia przez firmę po powrocie do kraju, co prawda jakąś prowizję zapłaciłem, ale nie żałuję, wszystko ładnie mi przedstawili, zadowalający zwrot podatku uzyskałem w stosunkowo niedługim czasie, także jeżeli ktoś nie wie jak się za to zabrać czy nie ma możliwości samemu, to jak najbardziej polecam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
tomala napisał:
Zaplacilem 17000kr podatku, niestety nie pamietam jaka to byla tabela, mialem 24% podatek

Ogolnie dziekuje wszystkim za pomoc!!

24% to niski podatek. Zadzwon do skattu, to ci na pewno wszystko wytlumacza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
Elise napisał:
tomala napisał:Zaplacilem 17000kr podatku, niestety nie pamietam jaka to byla tabela, mialem 24% podatek24% to niski podatek. Zadzwon do skattu, to ci na pewno wszystko wytlumacza.
Przy okazji trzeba pamiętać iż w Norweskich zaliczkach miesięcznych na poczet podatku , mieści się również w tej kwocie , zaliczka na INDYWIDUALNE OBOWIĄZKOWE UBEZPIECZENIE / coś w granicy 7.5 - 8 ~% /
Dlatego kłamstwem jest stwierdzenie iż ktoś otrzymał cały zwrot zapłaconego "podatku" .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Tema zostal zakonczony 2 lata i 2 miechy temu. Patrzcie na daty!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok