Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

kierowca w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
bodek300 b Grzegorz Xxx Radek Tynek Krzysztof Zięba Kamil0507 (1552 niezalogowanych)
1 Post
Tomasz Bednarski
(oruniak0506)
Wiking
Witam wszystkich...Mam na imie Tomek...od dluzszego czasu biega za mna chec wyjazdu za granice a konkretnie do Norwegii oczywiscie w celu podjecia pracy...posiadam prawko kat.B C i w tym kierunku chcialbym sobie czegos poszukac...w zwiazku z tym pragne sie czegos dowiedziec na temat pracy w charakterze kierowcy ciezarowki...Czy jest ktos taki kto moglby napisac jak tam tak na prawde jest jezeli chodzi o prace na ciezarowie???czy jest ciezko znalezc w tym kierunku prace jak tam sie jezdzi czy wogole jest jakies zainteresowanie odnosnie zatrudniania kierowcow z Polski,gdzie moglbym ewentualnie czegos poszukac...z gory dziekuje i pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Hej,i pozdrawiam.jesli chodzi o prace jako kierowca to jedno pytanie czy znasz jezyk angielski lub norweski ,bo od tego musisz zaczac ,ze bez znajomosci jezyka to bedziesz mial cieszko znalesc prace.Pozdrowienia Ula.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
hej kolego najlepiej jest sie wkrecic latem na jakis wikariat i starac sie o przedluzenie umowy z tego co sie orientuje w branz obecnie jest duze zapotrzebowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Duże zapotrzebowanie i owszem jeśli znasz język norweski, niestety język angielski już nie wszędzie wystarcza ale warto próbować.
Niestety musisz się w jakiś sposób porozumiewać ze spedytorem nikt za Ciebie tego nie zrobi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
pozdrowienia dla ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mospeter napisał:
hej kolego najlepiej jest sie wkrecic latem na jakis wikariat i starac sie o przedluzenie umowy z tego co sie orientuje w branz obecnie jest duze zapotrzebowanie

a to ciekawe.......
otwórz finn lub inna strone z ogłoszeniami i popatrz na to twoje zaapotrzebowanie....
Bez jezyka norweskiego mozesz zapomniec o chocby rozmowie kwalifikacyjnej.....
Poza tym jest baaaardzo ciezko podczas kontroli (vegvesen)!
W tym tyg sam tego doswiadczyłem.....
Po publikacji tej załosnej wypowiedzi ze szkolenia w PL jest baaardzo nieprzyjemnie byc polskim kierowca w norge i równiez w norweskiej ciezarówce.....
poza tym praca kierowcy w tym kraju( i nie tylko) to takie dog's life
wiem co mówie, bo od 1993r sie tułam po kabinach......
Tyle tylko,ze finansowo jestem na bardzo przyzwoitym poziomiea i zwiedziłem za darmo kawał swiata.....
Heh mało,ze za darmo, bo jeszce mi za to placili : )
Jest jeszcze jeden plus : nie musisz sie spinac i robic dobrego wrazenie na szefie bedac w pracy, bo.... jestes z dala firmy,biura,szefa,itd : )
ps: dziubasek po raz kolejny ma racje : )
pozdro do rogaland!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Domachowski
(PrzemekDomachowski)
Wiking
Witam przed wyjazdem pamiętaj by prawadzic auto w norwegi potrzebne są kwalifikacje .
Ja pracowalem 2 lata bez a po 2 latach na kontroli doczepili sie o uprawnienia ktorych nie mialem .
I niestety 2 msc przesiedzone w polsce bez pracy wienc radziłbym od tego zacząć a ci co nie mają kwalifikacji radze to zrobić .

Norwegia współpracuje z unia europejską schengen .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok