Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Rejestracja auta z Norwegii w Polsce - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Jakub Haręza Remo Remo Skandynaw2903@o2.pl Riggman Wladman Myśliwy Robertess kaes82 Rad@@ Pino Polkowskaiza (2239 niezalogowanych)
1 Post
kaes82
(kaes82)
Wiking
Witam;
Czy miał ktoś taką sytuację? Samochód został przyprowadzony przez importera do Polski bez tablic rejestracyjnych - w Norwegii został wyrejestrowany przed eksportem. Co za tym idzie, również druga część dowodu rejestracyjnego D2 pozostała w Norwegii. Posiadam pozostały komplet dokumentów, czyli pierwszą część dowodu rejestracyjnego, przegląd, OC, dokumenty celne... W polskim wydziale komunikacji, powiedzieli mi, że muszą wysłać do Statens vegvesen zapytanie odnośnie tych danych z brakującej części dowodu. Mija właśnie 3 tydzień od mojej wizyty w wydziale komunikacji i nadal cisza. Nie mogę zarejestrować auta. Miał ktoś taką sytuację i może podpowiedzieć ile realnie trwa taka wymiana informacji między urzędami?
Dziękuję i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Potwie rdzony
(karmet3)
Wiking
Udało się rozwiązać problem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Robertess
(Robertess)
Wiking
Mam ten sam problem, czekam już 1.5 miesiąca i nic, w kropce udało się komuś rozwiązać ten problem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Robertess
(Robertess)
Wiking
W moim przypadku, po 1 miesiącu i 10 dniach, urząd norweski wysłał do urzędu w Polsce dokumenty i zarejestrowałem pojazd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Aleksandrab 91
(Aleksandrab 91)
Wiking
Mam ten sam problem ale od nas chcą 2 strony a ona musi zostać w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty