Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

witam ile zarabia bardzo dobry lakiernik - Norwegia

26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
witam , pracuje w Polsce coś mi odbiło i zapragnołem pracować w Norwegi, wysłałem cv to tu to tam . po paru tygodniach dostałem pierwsze oferty od 130 do 155 nko, ludzie pracowałem w różnych firmach w europie zachodniej i jeszcze tak mało mi niedawali , przecież w tej Norwegi to.. zresztą szkoda gadać , dość że daleko to jeszcze takie grosze .DoSC że trzeba zapłaćić za mieszkanie i podatek ,to zaco wy tam żyjecie, sam już niewiem, tylko niech mi niezwalają na kryzys bo w Wawa też jest kryzys i w moim zawodzie przy 8 godzinach soboty wolne wiadomo, zarabia sie ponad 1000 e , gdzie tu logika wyjazdu na zarobek i to do Norwegi .Słyszałam takie bajki co do zarabiania że nadaje sie to do programu niedowiary. czy mógł by ktoś mnie oświecić. Sorki za błędy ,ale taki jestem do roboty nie do pisania,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
mój kumpel jest lakiernikiem
zaczynał od 140 nok po dwóch latach ma chyba teraz ....185 nok .
bardzo dobry fachowiec po kilku latach może wyciągnąć koło 200 nok .
a czy to dużo czy mało te wedle uznania każdego z osobna .
tak się w pl każdemu wydaje że tu eldorado . jednym się powodzi innym nie . ja to osobiście znam więcej takich co żyją od wypłaty do wypłaty a ja tam sobie nie narzekam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
witaj , dzięki za odpowiedz, byłem ciekaw , aa jeszczejedno jaki płacicie podatek, bo rużnie piszą i opowadają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
bo każdy płaci różnie ....zaliczkę na podatek ,według przyznanej mu tabeli . przy wysokich dochodach będzie to ponad 30 %
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
to jesli zarobie 155 na godzine to niejest żle , to jest robota przez pośrednika ,ponoć po pół roku można podpisać z samym pracodawcą umowe i wtedy też jest kaska no napewno nie eldorado , w morde już sam niewiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-15  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Obywatelu, zaczynasz jak kazdy od tak zwanego "zera". Musisz pokazac ze jestes dobry. Zawsze mozesz tez zalozyc wlasna firme i brac 300 koron za godzine.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ObywatelX napisał:
to jesli zarobie 155 na godzine to niejest żle , to jest robota przez pośrednika ,ponoć po pół roku można podpisać z samym pracodawcą umowe i wtedy też jest kaska no napewno nie eldorado , w morde już sam niewiemPamiętaj tylko o jednym , ,,że w Norge podstawa godzin to tylko 37,5t/tydzień i mało kiedy jest więcej a jeżeli już to później trzeba brać wolne które nie jest płatne tak jaki urlop nie jest płatny...

Może inaczej ...:
Oficjalnie w Norge średnio w roku kalendarzowym można przepracować... 37,5-t-x-52- tygodnie=1950-godzin , plus do 200-t.nadgodzin ... co daje MAX-2150godzin w roku...
Jak faktycznie jest na warsztacie to tego nikt nie wie ...
Niemniej na samym początku Nikt Tobie nie da więcej pracować ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
ObywatelX napisał:
... moim zawodzie przy 8 godzinach soboty wolne wiadomo, zarabia sie ponad 1000 e , gdzie tu logika wyjazdu na zarobek i to do Norwegi .Słyszałam takie bajki co do zarabiania że nadaje sie to do programu niedowiary. czy mógł by ktoś mnie oświecić. Sorki za błędy ,ale taki jestem do roboty nie do pisania,

ObywateX zarabiasz bardzo dobrze w Polsce to po co myślisz o wyjeżdżaniu za granicę na zarobek? Ja myślę, że większośc z nas nie wyjechałaby gdyby miała takie zarobki jak Ty w kraju. I tu pojawia się logika o którą pytasz. Gdy ktoś zarabia 1500 pln na miesiąc to mu się opłaca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
ankaper napisał:
ObywatelX napisał:
... moim zawodzie przy 8 godzinach soboty wolne wiadomo, zarabia sie ponad 1000 e , gdzie tu logika wyjazdu na zarobek i to do Norwegi .Słyszałam takie bajki co do zarabiania że nadaje sie to do programu niedowiary. czy mógł by ktoś mnie oświecić. Sorki za błędy ,ale taki jestem do roboty nie do pisania,

ObywateX zarabiasz bardzo dobrze w Polsce to po co myślisz o wyjeżdżaniu za granicę na zarobek? Ja myślę, że większośc z nas nie wyjechałaby gdyby miała takie zarobki jak Ty w kraju. I tu pojawia się logika o którą pytasz. Gdy ktoś zarabia 1500 pln na miesiąc to mu się opłaca.

Ja bym wyjechała...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marta171086 napisał:Ja bym wyjechała...
ZAWSZE znajdą się ludzie którym wiecznie mało... .
I nieraz po takim wyjeździe okazuje się iż mają o wiele mniej niż w kraju ...
A wstyd wracać bo wszystkie mosty spalone ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok