Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Zapytanie - Norwegia

7 Postów
Sylwia Koenig
(Sylwia Koenig)
Wiking
witajcie, mam ogromny problem z dogadaniem się z NAV. Mój były mąż umarł w Polsce ale od 2007 roku pracował w Norwegii i opłacane były wszystkie składki za ubezp. i podatek. Nie wiem jak papierowo załatwić tę sprawę bo wiem że mogę ubiegać się o rentę dla dziecka i wdowią dla siebie. Nie ukrywam że zostałam na lodzie i jestem bez środków do życia. Polski ZUS jest opieszały i ściągnie ze mnie jeszcze masę podatku. Może wśród Was znajdzie się kto mi pomoże w uzyskaniu wiadomości i wniosków które muszę wypełnić. Z góry bardzo dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Gregzab
(Gregzab)
Wiking
Witam serdecznie
Nie jestem na sto procent pewien, ale spobuj sie dowiedziec czegos w Dorfin Gdansk.
rozliczaja podatki,pomagaja w zalatwianiu spraw w nav(rodzinne i rozne zapomogi)moze Pani pomoga i w tej sprawie.
podatkowo.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Sylwia Koenig
(Sylwia Koenig)
Wiking
Dziękuję bardzo, spróbuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Znajdź osobę mówiącą po angielsku lub norwesku i zadzwońcie do NAV International . Jeśli mąż miał stałą pracę to tobie i dziecku coś się należy . Na pewno będzie potrzebny nr . personalny męża ( fødselsnummer) . Firmy na pewno jakieś są ale będą drogie , lepiej mieć tłumacza i samemu załatwiać , NAV dostarczy ci wszystkich odpowiedzi . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Sylwia Koenig
(Sylwia Koenig)
Wiking
To nie jest takie proste, Firma Dorfin niestety nie pośredniczy w uzyskaniu renty, natomiast pisałam i dzwoniłam do NAV a tam każą mi pisać do swojego rządu i prosić o pomoc rodzinę . Na koniec napisali " powodzenia!".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Sylwia Koenig
(Sylwia Koenig)
Wiking
Jeśli ktoś z Was mógłby mi wysłać na priv wnioski mogą być po norwesku lub angielsku GJENLEVENDEPENSJON, BARNEPENSJON. Ja w Polsce nie mam do tego dostępu to już sobie jakoś poradzę. Wyślę wypełnione i zobaczymy. mój mail sylwia.ka1@wp.pl. Za pomoc z góry dziękuję.!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Gregzab
(Gregzab)
Wiking
Witam serdecznie
Sprobuj jeszcze zapytac sie w Urzedzie Marszalkowski (ktoremu podlegasz w danym wojewodztwie), jest tez tam osoba zajmojaca sie swiadczeniami z zagranicy jak i rowniwz z norwegii np.Gdansk nr:58 326 85 75
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Gregzab
(Gregzab)
Wiking
Jezeli i to nie pomoze sprobuj u tej Pani.
tlumacznorweskiego.no/tlumacz-przysiegly...elskiego-w-norwegii/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Sylwia Koenig
(Sylwia Koenig)
Wiking
Urząd załatwia tylko zasiłki a nie renty odsyłają dalej Mam łzy w oczach i bezsilność sięga zenitu . każdy gdzie dzwonię rentami się nie zajmuje, a NAV napisał że pomoże mi mój rząd i moja rodzina
. Na rząd nie ma co liczyć a rodziny która możne pomóc nie mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Sylwia Koenig napisał:
Urząd załatwia tylko zasiłki a nie renty odsyłają dalej Mam łzy w oczach i bezsilność sięga zenitu . każdy gdzie dzwonię rentami się nie zajmuje, a NAV napisał że pomoże mi mój rząd i moja rodzina
. Na rząd nie ma co liczyć a rodziny która możne pomóc nie mam.

Myślę, że NAV nic innego ci nie napisze. Nie jesteś obywatelem norweskim wiec jedyna droga otrzymania czegokolwiek z Norwegii jest przez instytucje w Polsce, pewnie ZUS.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok