Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Nieprzestrzeganie bhp na budowie - Norwegia

3 Posty

(rabinka)
Wiking
Mój facet wszedł na budowie na wysokośc ok 7 m bez szelek zabezpieczajacych / głupota fakt/zobaczył go kierujacy praca czy ktos szefujacy, został odsuniety od pracy dalszej , czeka na rozwój wydarzeń w poniedziałek , nie za bardzo rozumie po norwesku- jakie konsekwencje poniesie ?Jak to wyglada w swietle bhp u nich? Pomocy szybkiej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(rabinka)
Wiking
dzieki.... wiem ze jezyk to wazna rzecz, ale czy finansowe kary są również
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(sloka)
Stały Bywalec
rabinka napisał:
dzieki.... wiem ze jezyk to wazna rzecz, ale czy finansowe kary są równieżAleż oczywiście, że są.
Najgorszą karą finansową jest oczywiście to, że został zdjęty z dniówki i nie ma dalej pracy, czyli wynagrodzenia.
To czy będą inne dalsze konsekwencje, zależy tylko i wyłącznie od tego, kto tego "gościa" zdjął z pracy.
Jeżeli był to wewnętrzny Inspektor pracy, firmy wykonawczej projektu, a ten zdjęty "gość" to pracownik wynajety z bemanningu.
To sprawa "rozejdzie się po kościach".
Natomiast jeżeli był to inspektor zewnętrzny, np. wojewódzki, to "może zaboleć dodatkowo".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(rabinka)
Wiking
no okazuje sie ze ma byc jakis facet z oslo,z zewnatrz, i nie rozumiem ze mówia ze to wypadek ... jaki wypadej jak nikt nie ma obrazen no moze chodzi o zagrożenie wypadkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok