Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

cena za umycie okien w biurze - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty
Maja Kosik
(Maraska)
Wiking
Witam serdecznie

prosillabym o pomoc wszystkich ktorzy znaja sie w tym temacie, dostalam propozycje umycia okien w biurze znajomego Norwega , okien jest okolo 40 nie mam pojecia ile kosztuje umycie jednego okna jak to wycenic, wiem tylko tyle ze osobno trzeba policzyc mycie w srodku i na zewnatrz.

bede wdzieczna za wszelkie informacje, bardzo mi zalezy na tej pracy

pozdrawiam
M

Jedna z kolezanek ktora ma firme powiedziala ze jest to kolo 20 koron za jedno okno , a inna ze bierze 100, straszna roznica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a nie prościej policzyć na godziny plus zużyte środki czystości ?
przecież okna są różne to i ceny pewnie też .
jak policzysz za sztuki a wyjdzie ci za dniówkę za mało to będziesz do tył , a jak wyjdzie za dużo to już więcej tej roboty nie dostaniesz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Maraska napisał:... dostalam propozycje umycia okien w biurze znajomego Norwega , okien jest okolo 40 nie mam pojecia ile kosztuje umycie jednego okna jak to wycenic, wiem tylko tyle ze osobno trzeba policzyc mycie w srodku i na zewnatrz.
Najlepiej i najbezpieczniej to umówić się na godziny ... a nie na sztuki... jeżeli przedtem nie myłaś podobnych powierzchni... zwłaszcza ,że na zewnątrz też trzeba wymyć ... a na jakim jest to piętrze... jakie zabezpieczenia trzeba stosować... jak z Inspekcją pracy...? .
Inna sprawa ,że wtedy nie można przeginać pały , tylko trzeba robić spokojnie i jednostajnie ...
Stosując wszystkie standardy jakie obowiązują w danej pracy... jak na przykład przerwy i B H P ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maja Kosik
(Maraska)
Wiking
Ja mam mu podac cene jego nie interesuje czy to za godzine czy za metr. Okna myte tylko w srodku, , czytalam o roznych cenach i po prostu nie wiem czy sa prawdziwe , 20 koron za okno, tak biora niektore firmy , ale rownie dobrze to moze byc 100 tyle bierze kolezanka, myslalam ze moze ktos z was ma doswiadczenie w tym temacie i zna ceny, nie chcialabym robic tego za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Zrob tak jak powiedzial bad harry..stawke ok.100 kr i powinno jakos wyjsc w przyblizeniu..zawsze mozna potem zaokraglic (w gore oczywiscie)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jeżeli myłaś kiedykolwiek okna to trudno tobie ocenić ile ci to zejdzie czasowo i pomnożyć np 150 NOK i dodać np 300 NOK na środki czystości . w moim fachu też są jakieś stawki od punktu ale naprawdę rzadko kto je stosuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maja Kosik
(Maraska)
Wiking
Dzieki za pomoc, zastanawiam sie tylko dlaczego w 3 ,4 firmach ta stawka byla okolo 20 koron za okno jak ja mu powiem 100 za okno, czy nawet 50 to mnie wysmieje, zwlaszcza ze wiem ze mycie okien w domu u kogos to nie to samo co w biurach, kiedys widzialam chlopakow z firmy sprzatajacej , po prostu bylam w szoku , umycie kilku okien trwalo na prawde bardzo krotko, szkoda ze wtedy nie wiedzialam ze trafi sie cos takiego to cos bym spytala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
maraska, okien nie myje sie na godziny, tylko na sztuki. Zalezy czy wypiszesz fakture? czy na czarno? 100 koron za okno to jest cena w sam raz na czarno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Hilton napisał:
maraska, okien nie myje sie na godziny, tylko na sztuki. Zalezy czy wypiszesz fakture? czy na czarno? 100 koron za okno to jest cena w sam raz na czarno.

mam dwa okna w pokoju ........małe i płacę 500 NOK od sztuki
ale musisz to być właśnie TY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mam czas w poniedzialek od 10 tej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj