Witam w norwegi miszkam od maja pracuje tez od maja w firmie mam umowe z pół rocznym okresem próbnym. Mam pewien problem z pracodawca poniewaz na stronie ny i norge wyczytałem ze kazdemy zatrudnionemu przed 30 października nalezy sie urlop moj pracodwaca oczywiscie twierdzi ze mi sie nie nalezy bo pracuje za króto po drógie jak przedstawiłem mu informacje z ksiarzki i co jest takze zapisane na stronie inspekcji pracy zaczał wciskać mi kit ze tyczy sie to tylko pracujacych w norwegii zmieniajacych miejsce pracy. potem przyszedł moj przełozony ze nalezy mi sie tylko 3 dni urlopu do tego bezpłatny a nawet ten urlop zapisane w ustawie tez jest bezpłatny. jest jeszcze sprawa taka ze niedługo rodzi mi sie w polsce dziecko znajomy któremu miesiac temu urodziło sie dziecko w norwegii dostał jeden dzien płatny od pracodawcy dodatkowo a mi jest powiedziane ze mi sie to nie nalezy bo rodzi sie dziecko w polsce nie w norwegii i ze tak naprawde nic mi sie nie nalezy.. proszę o pomoc bo nie wiem juz co mam robić