Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czy warto wyjechać do pracy w ciemno ? - Norwegia

2 Posty
maciekchechlo
(maciekchechlo)
Wiking
Witam. Razem ze znajomym planujemy w lipcu wyjechać do Norwegii, do pracy. Planujemy zrobić tak, jak ci chłopacy z vloga, który zresztą był umieszczany na tej stronie, czyli wyjechać w ciemno i potem roznosić ludziom ulotki, pod marketem, czy gdzieś na mieście. I świadczyć ludziom takie usługi, jak pomoc przy ogrodzie, malowanie, korzenie trawy, jeszcze może wyprowadzanie psów na spacer itd. No i pojawia się pytanie czy za taką "pomoc" odpłatną policja się do nas nie doczepi ? Czy rzeczywiście będzie tak łatwo o klientów jak na tym filmie ? I czy dałoby się wyciągnąć jakoś 100NOK za godzinę na osobę, przy takiej pracy. Szczerze planujemy tam znaleźć pracę i zostać na dłużej, ale wiem że jest ciężko, i myślimy czy by się nie dało tak na dłużej pracować i pomieszkiwać w najtańszych hostelach lub wynająć mały pokój. W zimę by można jeszcze odśnieżać ludziom działki, śniegu tam raczej nie brakuje. Napiszcie proszę, czy takie coś ma sens. Z góry dziękuję za pomoc. Link do wspomnianego vloga: www.mojanorwegia.pl/video/9438/norwegia_...0%10_summer_job.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
maciekchechlo
(maciekchechlo)
Wiking
W sumie taka przyczepa to niezły pomysł, tym bardziej że dałoby się zorganizować Tylko pytanie czy taka praca powiedzmy "na czarno" wypali i czy zarobimy jakieś większe pieniądze, czy tylko tyle że przeżyjemy, pozwiedzamy i wrócimy do domu ? Bo ci chłopacy z tego co mówili to wyjazd im się zwrócił po dwóch dniach pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
6e6 napisał:
nie nie, nie mozecie tego traktowac ze zarobicie wieksze pieniadze gdyz ich na 120 % nie zarobicie i bedziecie stratnii, wszystko tylko zalezy od waszego poziomu jezykowego oraz umiejetnosci oraz...co wazne nie dania sie oszukac bo norwegowie to oszusty pierwszej wody...jakby tu tylko kogos orżnac na kase

Praca wypali jak będziecie śmiali. Zarobicie. Nie słuchajta ludzi co to się boją konkurencji. Pracy latem jest mnóstwo. Brać i wybierać. Norwedzy są leniwi to wola polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(kinga91)
Wiking
Tutaj rzadko można trafić na kogoś kto Ci prawdę powie, sama wiem po sobie. Ja też tu przyjechałam dwa tygodnie temu i co i mam pracę legalna z papierami. Więc tylko chęci a zgadzam się z kolegą wyżej że tu pracy jest dużo tylko chcieć. Także napewno nie zostaniecie na niczym. ☺
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jedzie do Eidsvoll ulica Torget 3
Tam jest Polak Ogonowski co ma firmę roznoszaca ulotki i grabiaca ogrody
Praca murowana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj