Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Jak odzyskac kaucje za mieszkanie - Norwegia

22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
Witam,
Zostalem ofiara zwyklego zlodzieja ktory kaucji nie chce oddac, jak ja odzyskac? ktos mial juz moze takie problemy? wyprowadzilem sie w pazdzierniku i do dzisiaj nic nie dostalem, cwaniak pomyslal ze sie wyprowadzilem i nie bede sie przejmowoal, i moze olal bym to gdyby nie to ze poprostu nie nawidze zlodziejstwa, mial ktos juz takie problemy i wie moze jak dzialac w takiej sytuacji?
Zgory dziekuje za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
a forliksradet musi byc w tej samej komunie gdzie mieszkanie wynajmowalem czy moze byc w tej co obecnie mieszkam? problem w tym ze sie przeprowadzilem w miedzy czasie z stavanger(gdzie wynajmowalem) do kr.sand
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
ossto napisał:
Witam,
Zostalem ofiara zwyklego zlodzieja ktory kaucji nie chce oddac, jak ja odzyskac? ktos mial juz moze takie problemy? wyprowadzilem sie w pazdzierniku i do dzisiaj nic nie dostalem, cwaniak pomyslal ze sie wyprowadzilem i nie bede sie przejmowoal, i moze olal bym to gdyby nie to ze poprostu nie nawidze zlodziejstwa, mial ktos juz takie problemy i wie moze jak dzialac w takiej sytuacji?
Zgory dziekuje za odpowiedzi

Jaki masz obecnie kontakt z wynajmujacym?
Czy dzwoniles do niego w tej sprawie,wysylales maila,list,etc..
dalej..( jezeli j/w)jakie sa jego odpowiedzi?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
do swiat jak sie kontaktowalem ciegle za tydzien, w swieta zadzwonilem ze jeszcze nic nie dostalem a on ze w Polsce i dosy do przelewow nie wzia, mialo byc 5 stycznia, 5 nic nie dostalem wiec zadzwonilem znowu a on ze dluzej zostal, w PL i mial mi w poniedzialek przelac, w Poniedzialek wyslalem sms z nr konta, dajac delikatnie znac ze nic nie dostalem, no i od soboty zero kontaktu jak dzwonie nie odbiera
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
ossto napisał:
do swiat jak sie kontaktowalem ciegle za tydzien, w swieta zadzwonilem ze jeszcze nic nie dostalem a on ze w Polsce i dosy do przelewow nie wzia, mialo byc 5 stycznia, 5 nic nie dostalem wiec zadzwonilem znowu a on ze dluzej zostal, w PL i mial mi w poniedzialek przelac, w Poniedzialek wyslalem sms z nr konta, dajac delikatnie znac ze nic nie dostalem, no i od soboty zero kontaktu jak dzwonie nie odbiera
Bo to pisze sie list (polecony) z żądaniem wyplaceniazaleglego depozytum (w ciagu 2 tyg.):
www.ung.no/oss/lovogrett/126116.html
Jezeli jednak w umowie nie bylo slowa o kaucji, to mozesz o wszystkim zapomniec.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
ossto napisał:

to inaczej :
gdzie wpłaciłeś depozyt???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
na konto ktore mi podal, na te same konto robilem wplaty na mieszkanie co miesiac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
Oczywiscie za w tytule przelewu napisalem ze depozyt, jesli chodzi o forlisrådet jest to wazne w jakiej komunie sie do nich idzie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok