Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Swierzo po kursie na koparki - Norwegia

3 Posty
Kamil Lubecki
(Slimak86)
Wiking
Mam pytanie... jakie mam szanse na znalezienie pracy w norwegii swierzo po kursie na koparki... czy bardzo trudno znalezc bez doswiadczenia??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Kamilu, zeby pracowac jako gravemaskinforer musisz :
- miec bardzo dobry angielski minimum gdyz chodzi o bezpieczenstwo na budowie, zaden pracodawca nie posadzi forer/a ktory nie rozumie co sie do niego mowi. Operator sam zamawia rodzaje kruszyw i musi rozmawiac z kierowcami ciezarowek z kamieniolomow dlatego najczesciej norweski
- umiec obsługiwać rototlita gdyz 99% koparek w norwegi jest w to wyposazone ( osobiscie bez tego urzadzenia praca to katorga a nie przyjemnosc)

- obowiazkowy mus to miec uprawnienia norweskie Kompentansebevis M2 bez ktorych nikt cie nie wpusci na koparke w kazdej szanujacej sie firmie ( w norwegi w wiekszosci firmach od operatora oczekuje sie ze bedzie tez jezdzil na ladowarce typu uprawnien M4 oraz dumperze uprawnien M6 -i wtedy pracujesz jako maskinforer czyli operator maszyn)

Aaa..doświadczenie polskie dla norow jest nie wazne. Nikt nawet o to nie pyta

- coraz czesciej pracodawcy wymagaja umiejętności obsługi Gps, najczesciej Scanlaser gdyz to jest potrzebne do planowania. Dostajesz rysunek techniczy, ustawiasz wytyczne i dzialasz

musidz sobie sam odpowiedziec czy sie nadajesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Kamil Lubecki
(Slimak86)
Wiking
jezyk nie stanowi problemu...mowie plynnie po angielsku i troche po norwesku (ucze sie)... kwestia jes taka ze chcialbym zainwestowac troche w siebie i isc na kurs na koparki... niestety nie dysponuje takim funduszem zeby to zrobic w norwegii... i zanim udam sie na kurs to chce sie dowiedziec na ile jest to sensowne... wiem ze duzo polaow pracuje na koparkach w norwegii dlatego stad moje pytanie jak to mozna osiagnac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok