Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

kierowca autobusu szuka pracy - Norwegia

Czytali temat:
HALINA www.norweskihalinabirkeland.com Grzegorz Uściński Rafał Xyz Mateusz Zmuda Waldemar Kieryl Roksana ### cubica kastro (1891 niezalogowanych)
10 Postów
Wiking
Witam!
Szukam informacji i namiarów na pracę kierowcy autobusu (w Norwegii oczywiście).
Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o kontakt na forum bądź e-mail: rychubil@interia.pl
Mieszkam obecnie w Polsce, rok temu wróciłem po rocznym pobycie w Londynie.
W Polsce zrobiłem prawo jazdy kat. D ale nie mam (i to jest ważne) świadectwa kwalifikacji do przewozu osób (w Polsce koszt kursu 8500zł).
Słyszałem że w Norwegii jest to też wymagane (tzw kjøreseddel) i ponoć wyrabia się to na policji.
Jak wygląda w Norwegii zdobycie takiego dokumentu?
Czy jest możliwość uzyskania go przez firmę zatrudniającą?
Pozdrawiam
Rychu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
hei!pracuje w zajezdni autobusowej w oslo i zapytam polskich kierowcow o warunki w poniedzialek ale napewno wymagaja jezyk norweski w stopniu komunikatywnym.jest praca dla kierowcow na 100 %.wejdz sobie na strone UNIBUSS.NO miedzy innymi oni potrzebuja. placa okolo 145 koron na godzine i rozne godziny pracy tzn np.4 godziny rano i 3 popoludniu w poniedzialek postaram sie o wiecej szczegolow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Dzięki fazi za info i pomoc.
Czekam na wiadomość i Pozdrawiam
Rysiek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
prosze poczekaj jeszcze bo nie widzialem zadnego od niedzieli w pracy.jak tylko spotkam ktoregos to sie wypytam wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Dzięki bardzo za info, czekam na wszelkie informacje. Dzięki za pomoc.
Rysiek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
na dzien dzisiejszy nie potrzebujesz swiadectwa kwalifikacji do przewozu osob ale to ma sie w krotce zmienic. napewno potrzebujesz prawojazdy ,doswiadczenie jako kierowca,znajomosc jezyka norweskiego minimum a1 ale najlepiej widziane w unibuss jest b1(i chyba z takim tylko teraz przyjmuja) i tyle.co ja wiem. ha det
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Dzięki fazi
jaki to jest poziom a1 i b1?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
a1 i b1 to norweska klasyfikacja stopnia znajomosci jezyka,jezeli pojdziesz na kurs to jakiejs firmy napewno beda wiedziec o co chodzi.a1 to podstawowy itd.....www.vox.no zerknij tam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
mam cie
(president)
Nowicjusz
rychu! a1 - to jest ty moc wozic 1 person na motor,b1 - jeden osoba w
privat bil...jeszcze byc s1 - to jest takie sykkel + kosz na przod,na 1 osoba.

lykke til!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
Cześć, właśnie zaczęłam uczyć się norweskiego..... i chciałabym wyjechać do Norwegii, do pracy jako kierowca autobusu, mam wszystkie potrzebne uprawnienia, angielski.. Wchodziłam na stronę unibuss, ale widzę że tam, trzeba dość dobrze znać norweski....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok