Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Jaki bank wybrac ?? - Norwegia

24 Posty
Łukasz .
(Hooki)
Wiking
Witam
Z jakies 2 moze 3 miesiace prawdopodobnie wyjade do Norwegii ( na 6 - 8 miesiecy) . Chciałem sie dowiedziec jaki bank wybrac. Obecnie mam konto w ING, ale pomimo ze mam tez walutowe to chyba odpada. Co sądzicie o Nordea ?? mają konto walutowe w NOK, czyli obyło by sie bez przewalutowywania. Norwescy pracodawcy chętnie wpłacają pieniarzki na polskie konta? Czy moze lepiej założyc konto w jakims banku juz na miejscu w Norwegii? prosze o porade.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
pracujesz w NO to i konto bedziesz mial norweskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
stanisław miller
(millers)
Wiking
jeżeli bedziesz pracowal legalnie to bedziesz musial założyc konto w norwegii jezeli bedziech chcial robic przelewy do polski w NOK to otworz sobei konto w Nordea Polska a w norwegii w Nordea i bez zadnych przeszkod bedziesz robil przelewy zwlaszcza ze konto walutowe a Nordea Polska prowadzą ci za darmo nie pobierają żadnych opład
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
piotr faron
(farikus78)
Wiking
Ja tez uwazam ze najlepiej wybrac w polsce nordea bank ,ale co do banku nordea w norwegi nie polecam sam w nim bylem i zrezygnowalem owszem masz darmowe przelewy do polski co miesiac ale w postbanku tez masz darmowe przelewy za granice,a w dodatku nordea nie wszyedzie otwarta jest dluzej niz do 15 lub 16 tej godz. zas postbank jest otwart w kazdym sklepie meny do 21 i nawet w soboty do 18 zas nordea w sobote zamknieta .nastepny plus gdy placisz giro na poczcie nie pobieraja ci prowizji poniewaz jest klijentem banku POSTBANKEN jest najlepszy ,ale jak tak uwazam ,a kazdy moze miec swoje zdanie sam ocen czy zdarzysz do banku jesli bedziesz pracowal dluzej zeby cos zalatwic .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
ostatni raz w banku bylem 1.5 roku temu!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
krolestwo za konia napisał:

Po takim skoku tez bym nie wracal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Sethur napisał:

Wiec nie wracam. Mam teraz bank w domu. Kolega jak ma problemy z wyborem banku to sie polecam,przelewy co tydzien(krajowe i zagraniczne)-raczej nie wybrzydzam w trunkach . Tylko nie wiem czy bedzie co przelewac bo jak narazie to jeszcze go tu nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Sethur napisał:

Wiec nie wracam. Mam teraz bank w domu. Kolega jak ma problemy z wyborem banku to sie polecam,przelewy co tydzien(krajowe i zagraniczne)-raczej nie wybrzydzam w trunkach . Tylko nie wiem czy bedzie co przelewac bo jak narazie to jeszcze go tu nie ma.

Eh...przelewac, nie przelewac, wazne by nie porozlewac... a banki jak to banki, i tak my za to wszystko placimy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
I doszlismy do sedna.Jaki bank nie wybierzesz i tak jest zle, martwic sie na zapas nie ma czym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jak ma problem gdzie zdeponować walutę to bez problemu może no moim koncie
biorę zero prowizji za te operacje i nie musi sie martwić w jakiej walucie pojadą do kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok