Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

praca w przedszkolach - Norwegia

Czytali temat:
M N Katarzyna Waćko Mariola ... Marta Majewska staska1985 Agnieszka86 Dziewczyna13 (5911 niezalogowanych)
6 Postów
Kamila Wisniewska
(wisienka23222)
Wiking
Witam. Poszukuję pracy jako asystent w przedszkolu z maluchami. Widzę że tych ogłoszeń jest dużooo. Wysłałam juz sporo Cv natomiast jest zero odezwu. Rozmawiam po angielsku i ucze się norweskiego jestem na poziomie podstawowym. Natomiast cięzko jest znaleźć pracę. Słyszałam że osoby ktore pracują w przedszkolach czesto zaczynaly z jezykiem angielskim. Mam pytanie czy moze ktos z was pracuje w przedszkolu i moze mi dać wskazówki w jaki sposób dostać sie do przedszkola? Okolice Vestfold oraz Oslo. Pozdrawiam Kamila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
baska krzyś
(bk1)
Początkujący
Mój problem jest podobny do twojego.
Mase CV i zero zainteresowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamila Wisniewska
(wisienka23222)
Wiking
no to mnie pocieszyłaś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
rozczaruje Was bo w Oslo TYLKO po norskprøve 3(warunek konieczny) nie wiem jak w innych komunach

ja wyslalam moze 120 jak nie wiecej i bylam na kilku interviu, blisko rok czasu zajelo mi znalezienie pracy jako asystent, na jedno miejsce jest po kilkaset podan a przewage maja nawet mlode norwezki po sredniej szkole z prostej przyczyny, znaja perfect norweski

warunkiem pracy w bh jest norweski komunikatywny a dlaczego? musisz rozumiec polecenia personelu i musisz mowic do dzieci po norwesku, nikt z personelu nie bedzie rozmawiam po angielsku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamila Wisniewska
(wisienka23222)
Wiking
a ja własnie znam wiele osob ktore dostaly po angielsku prace w przedszkolu jako asystet i uczyly sie jezyka na miescu...A Ty pracujesz w przedszkolu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
wisienka23222 napisał:
a ja własnie znam wiele osob ktore dostaly po angielsku prace w przedszkolu jako asystet i uczyly sie jezyka na miescu...A Ty pracujesz w przedszkolu?

nie sadze, ze to prawda, byc moze piszesz o praktykach z NAV

tak, pracuje w bh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamila Wisniewska
(wisienka23222)
Wiking
kurcze no ja znam te osoby i na poczatku tez nie mowily po norwesku ja rozmawiam na poziomie podstawowym po norwesku mysle ze z dzecmi bym sie dogadala i zrozumiala. Jakie sa szanse z podstawowym norweskim i czy Ty moiwlas od razu plynnie po norwesku jak dostalas prace? i jak wysylac cv po norwesku lepiej czy moze byc po angielsku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
po pierwsze byc moze i bylo tak 2, 3 lata temu lub/i dostaly na poczatku praktyki z NAV stad nie mowily po norwesku jednak teraz wiem, ze musisz mowic przynajmniej na poziomie norskprøve 3

czy bys sie dogadala z dziecmi... nie wiem, ja mam czasem spore problemy zeby zrozumiec sepleniace dziecko, z doroslymi problemow nie mam ale tutaj chodzi o komunikacje z dziecmi a nie z personelem

dlatego musisz znac norweski na poziomie czasem domyslania sie o co dziecku chodzi

sprobuj pojsc na kilka dni darmowych do jakiegokolwiek przedszkola a zobaczysz ze to nie jest takie proste jak by sie moglo wydawac!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamila Wisniewska
(wisienka23222)
Wiking
wiesz praca z dziećmi nigdy nie byla łatwa...no i trzeba lubic taka prace Mam nadzieje ze Ty swoja lubisz dzieki za info ale i tak bede probowala narazie z moim podstawowym jezykiem probowac zawsze trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
ja bardzo lubie swoja prace i tak samo jak Ty uwazalam, ze praca w przedszkolu to PIKUS, jednak tak nie jest

tzn norwegom sie wydaje, ze to pikus, stad takie stawki jednak ja sie swoja praca przejmuje i zalezy mi na tym aby dzieci i rodzice mnie lubili

jendo co moge Ci poradzic to probuj, chodz osobiscie po przedszkolach i probuj rozmawiac, pokazuj, ze poslugujesz sie norweskim, nie rozmawiaj po angielsku i koniecznie napisz CV i søknad rowniez po norwesku, tak jak potrafisz najlepiej... a w grudniu podejdz do norskprøve 3

powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok