Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

emerytury - Norwegia

14 Posty
Wiking
jak sprawdzic czy pracodawca odprowadza skladki emerytalne i czy jestem czlonkiem w norweskim systemie ubezpieczen spolecznych???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
choćby na pasku który ci daje z wypłaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Wiking
Czy kazdy norweski pracodawca musi odprowadzac skladki emerytalne na "Folketrydgen"? zatrudniajac polaka -bezposrednio?,bo na moim pasku z wyplaty niewiele wynika a mialam juz przyjemnosc z nieuczciwymi Norwegami...jesli odtraca mi 22% z wyplaty to czy w tym przypadku tez sa odprowadzane skladki? prosze o informacje dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Nie nie każdy to zależy jaka masz umowę i na jakich warunkach zawarta napewno wszystko masz w niej jasno opisane jak zarazie podajesz za mało szczegółów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Bzdury!
Jak nie masz pojecia to nie odpowiadaj zeby tylko nowy post napisac

kami napisał:
Nie nie każdy to zależy jaka masz umowę i na jakich warunkach zawarta napewno wszystko masz w niej jasno opisane jak zarazie podajesz za mało szczegółów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ciekawski napisał:
Bzdury!

kami napisał:

o proszę jakis wszystko wiedzący sie zalazł wiec proszę oświeć mnie czy na kontrakcie tez są odprowadzana składki na emerytyre???? NIE nie są!!! a z kad wiem bo mój maż miał taka umowę i miał potrącane tylko fp i skat więcej nic
wiec nie kluć sie zemną bo byłam z tym kontraktem u księgowej która powiedziała to potwierdziła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(nikagreen)
Nowicjusz
applikasjoner.nav.no/dinpensjon/pselv/ti...owId=innlogging-flow
klikasz na link, logujesz się np za pomocą kodów z MinId, następnie wybierasz opcję din pensjonsopptjening z menu po lewej i widzisz czy Twoja emerytura się "zbiera"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Znalazłam też link na temat emerytur w Norwegii, moze sie przyda?

www.mojanorwegia.pl/pomoc_socjalna_i_pod...rytura_norweska.html

W komentarzach jest pytanie ,,jak sprawdzić pracodawce , czy płaci składki i ile?,, jest odpowiedz na to pytanie,
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
ciekawski napisał:
Bzdury!

kami napisał:

No super, a moglbys jakos uargumentowac, ze sie dziewczyna myli?????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Wiking
Dzieki za info linki i pozdo dla wszystkich...jeszcze sie odezwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok