Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przeniesienie zniżek za auto z Norwegii do Polski - Norwegia

Czytali temat:
Pawel Mazur Marcin B dariusz gebis Tomasz Szymanski łukasz Szarner Marcin Wisniewski Akademiker Sivilarkitekt Lena Gutkowska seba skalecki l.u.k Piotr Balcerowski Marek Cyraniak (4378 niezalogowanych)
6 Postów
woocash 080580
(woocash080580)
Wiking
Orientuje się ktoś w tej sprawie?
Wiem,że w przeciwną stronę jest to możliwe,ale jak to jest w przypadku przeniesienia zniżek z Norge do Polski?Czy każda firma w Polsce będzie honorować te zniżki o ile w ogóle?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Wiem, ze jest to możliwe i w większości nie ma z tym problemów, Aczkolwiek juz drugi rok z rzędu w kilku rożnych firmach, po kilkudziecięciu telefonach, setkach korespondencji mailowych itp. Nie przenieśli mi zniżek. Mam dokumenty w formie PDF, z 3 firm ubezpieczeniowych, które im wysyłałem. Rok temu napisali ze nie honorują ich bo nie sa przetłumaczone oraz brakuje jednego roku by była ciągłość. A dodam ze były to dokumenty z 5 ostatnich lat oraz dodatkowo swistek z ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego o bezszkodowym przebiegu. W drugim roku argumentem do tego by nie otrzymać pełnej zniżki 70% było to ze w ubiegłym roku zostałem wdrożony w norweski system i zbieram zniżki juz tutaj i nie ma opcji by to zmienić. Jak widać biurokracja jest wszędzie, ale nie podawaj sie, pisz, tłumacz Dokumenty i ciśnij.
Z drugiej strony tutaj otrzymuje sie 10%kazdego roku, a nawet podobno zmieniając firmę co 6 miesięcy i przechodząc do innej można dostać 10% co łącznie daje 20 rocznie. (Nie potwierdzone, tylko zasłyszane)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
zezi napisał:Z drugiej strony tutaj otrzymuje sie 10%kazdego roku, a nawet podobno zmieniając firmę co 6 miesięcy i przechodząc do innej można dostać 10% co łącznie daje 20 rocznie.

(Nie potwierdzone, tylko zasłyszane)

Pewnie przy ciepłej wódce z sfermentowanymi ogórami.

Tym samym po 10 latach mamy średnio 200% zniżki.
I to firma nam płaci zwroty a nie my firmie.
Po moich 8 latach ubezpieczenia auta w Norge, powinienem mieć 140% zniżki.
Jednak mam tylko 70%, na dodatek, ostatnio zapłaciłem 8600nok za rok na małego golfa III.
Przy tych 70% zniżki.
To ile bym zapłacił przy 100% bez żadnej zniżki, dla jasności za tego golfa 2 lata temu zapłaciłem tylko 12 tys.nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gagatek napisał:
zezi napisał:Z drugiej strony tutaj otrzymuje sie 10%kazdego roku, a nawet podobno zmieniając firmę co 6 miesięcy i przechodząc do innej można dostać 10% co łącznie daje 20 rocznie.

Jednak mam tylko 70%, na dodatek, ostatnio zapłaciłem 8600nok za rok na małego golfa III.
Przy tych 70% zniżki.

To ile bym zapłacił przy 100% bez żadnej zniżki, dla jasności za tego golfa 2 lata temu zapłaciłem tylko 12 tys.nok.

AC ci dali na ten zabytek że tyle bulisz, bo jak za podstawowe ubezpieczenie to pow 5 tyś to już złodziejstwo...

Dziadek widać lubisz być ebany na kasie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
Ja mam przeniesione zniżki bez najmniejszego problemu. Jeśli miałeś np w PZU to już łatwo bo oni dają w wersji angielskiej historię. Jeśli potrzebujesz pomocy to mam kolegę w firmie ubezpieczeniowej to może pomóc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
ludzie czytac nie umiecie on migruje do Polski i pyta sie o polskie ubezpieczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
fullcasco napisał:
ludzie czytac nie umiecie on migruje do Polski i pyta sie o polskie ubezpieczenie

No nie umiemy: -/ wtopa na całego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
woocash 080580
(woocash080580)
Wiking
Dobra,to tak.W końcu dodzwoniłem się do polskiego centrum ubezpieczeń.Poinformowano mnie,że nie będzie problemów z honorowaniem Norweskich zniżek,pod warunkiem przedstawienia odpowiedniego zaświadczenia.W zaświadczeniu tym,ma być napisane ile dokładnie jest lat bezszkodowej jazdy,jaki jest okres trwania ubezpieczenia,oraz informacja o bonusach(zniżkach) jeśli takowe występują.Od razu skontaktowałem się z ubezpieczycielem Norweskim i poprosiłem o to zaświadczenie.Nie było problemu,po dwóch dniach dostałem maila z wszystkimi wymaganymi informacjami wraz z PIECZĄTKĄ . To ważne,bo w Polsce wszędzie chcą pieczątki,czego tu w Norwegii za bardzo nie praktykują,ale mniejsza o to.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przy okazji polecam odwiedzic ogłoszenia,dział motoryzacyjny .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
gagatek napisał:

Przy tych 70% zniżki.

jak to mozliwe? co to za firma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok