Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Norweski BIk - Norwegia

Czytali temat:
Daniel Szozda Krzysztof J Iroo Andrzej Rafał Rudz Tom 139 (2730 niezalogowanych)
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Witam !
Mam problem , ponieważ staramy sie o kredyt hipoteczny w Polsce, mój maz pracuje w Norwegi od 2012 roku. Nasz doradca kredytowy uparł się ze potrzebuje Bika norweskiego ( dalismy mu experiana ) ale tam jest napisane 2012 rok. a on potrzebuje zeby tam widniał 2014 rok. Byłam w biurze polsko - norweskim nawet ale tam za 50zł zamówili mi kolejnego experiana , który od poprzedniego rózni się tylko data wysłania dokumentu. Kompletnie niewiem co robić w tej sytuacji. Doradca wysyła mi nawet linki do experiana, ze mozna online pobrac norweski bik. ale przy rejestracji oni chca bank id. a mąz tego numeru nie ma. ma tylko ten norweski numer ( tymczasowy)
rece mi już opadają, czy ktoś wie jak mozna uzyskać dokument, iż w 2014 r nie widnieje się w biku ?
bardzo prosze o pomoc,
Pozdrawiam Joanna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Nie ma konta w banku w Norwegi, ma zaswiadczenie od policji. Nie jest zameldowany w Norwegi, tylko w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Ma konrakty na 4 tyg tam , 2 tyg w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Juniperka napisał:
Witam !
Mam problem , ponieważ staramy sie o kredyt hipoteczny w Polsce, mój maz pracuje w Norwegi od 2012 roku. Nasz doradca kredytowy uparł się ze potrzebuje Bika norweskiego ( dalismy mu experiana ) ale tam jest napisane 2012 rok. a on potrzebuje zeby tam widniał 2014 rok. Byłam w biurze polsko - norweskim nawet ale tam za 50zł zamówili mi kolejnego experiana , który od poprzedniego rózni się tylko data wysłania dokumentu. Kompletnie niewiem co robić w tej sytuacji. Doradca wysyła mi nawet linki do experiana, ze mozna online pobrac norweski bik. ale przy rejestracji oni chca bank id. a mąz tego numeru nie ma. ma tylko ten norweski numer ( tymczasowy)
rece mi już opadają, czy ktoś wie jak mozna uzyskać dokument, iż w 2014 r nie widnieje się w biku ?
bardzo prosze o pomoc,
Pozdrawiam Joanna

bank id to chyba numer konta, a nie numer personalny NIP i PESEL w jednym...

i jak już to potrzebuje BIC ( swift) no chyba że nie wiem o co chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Mamy tylko takie coś . Dlaczego tam nie ma ze 2014 ?
Tyko 2012? :/ dla banku to jest stare, mimo ze z aktualną datą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Piszę ja dlatego, że mój mąż w Norwegi ma taki cudowny internet, że wp ładuje mu się 5 minut. A co dopiero inne strony. A co to za róznica kto pisze ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Juniperka napisał:
Nie ma konta w banku w Norwegi, ma zaswiadczenie od policji. Nie jest zameldowany w Norwegi, tylko w PolsceSkoro nie ma konta bankowego w norwegi oraz nie jest tu zameldowany, to jak można żądać zaświadczenia o Norweskim "BIK" !?.
Brak logiki.
Pytanie podstawowe :
Firma jest polska czy norweska ?.
Wynagrodzenie dostaje na polskie konto w polskim banku w koronach norweskich czy też już w złotówkach ?.
Na przelewach z wypłaty, widnieje nazwa polskiej firmy czy też norweskiej?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gagatek napisał:
Juniperka napisał:
Nie ma konta w banku w Norwegi, ma zaswiadczenie od policji. Nie jest zameldowany w Norwegi, tylko w PolsceSkoro nie ma konta bankowego w norwegi oraz nie jest tu zameldowany, to jak można żądać zaświadczenia o Norweskim "BIK" !?.
Brak logiki.
Pytanie podstawowe :
Firma jest polska czy norweska ?.
Wynagrodzenie dostaje na polskie konto w polskim banku w koronach norweskich czy też już w złotówkach ?.
Na przelewach z wypłaty, widnieje nazwa polskiej firmy czy też norweskiej?.

Przecież norweska firma może przelewać złotówki( po przeliczeni z koron) na polskie konto w czym problem?

logika po wuju..

ciulu rotacja 4/2, numer personalny i co pracuje w polskiej firmie?

logika po wuju x2.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Joanna Zygmunt
(Juniperka)
Wiking
Maz ma umowe na stałe.
Firma jest norweska.
Wynagrodzenie dostaje na polskie konto w polskim banku w koronach norweskich ( NORDEA)
Na przelewach z wypłaty, widnieje nazwa norweskiej firmy i norwegia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Juniperka napisał:
Maz ma umowe na stałe.
Firma jest norweska.
Wynagrodzenie dostaje na polskie konto w polskim banku w koronach norweskich ( NORDEA)
Na przelewach z wypłaty, widnieje nazwa norweskiej firmy i norwegia.

Następne pytanie :
Czy mąż ma norweskie rozliczenie podatkowe za:
- Selvangivelse 2012 r.
- Selvangivelse 2013 r. /OBECNE aktualne /.

Rok 2014 "dopiero się zaczął" dlatego nie ma żadnych ekonomicznych wyników w wykazie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok