Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

rozłąkowe, zasiłek na dziecko - Norwegia

Czytali temat:
polarisfit2 polaris Jolka57 (578 niezalogowanych)
50 Postów
Jason Bourn
(pytor09)
Nowicjusz
Witam wszystkich, mam pytanko-jeśli jestem w Norwegii już prawie od roku a moja żona z synkiem jest w polsce to dokładnie o jaki zasiłek lub dofinansowanie mogę się starać.
Dziękuję za podpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zasilek rodzinny na dziecko - barnetrygd (niecale 1000kr miesiecznie), mozesz zlozyc wniosek i odzyskac zasilek od miesiaca nastepujacego po miesiacu, w ktorym rozpoczales prace w Norwegii.

www.nav.no/skjema/Skjemaer/Privatpersone...vatperson?key=312707
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Jason Bourn
(pytor09)
Nowicjusz
Koleżanko a nie będzie problemu z terminem że będe się ubiegał od lipaca ubiegłego roku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Barnetrygd do 3 lat wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Doradca MultiNOR
(doradcamultinor)
Nowicjusz
pytor09 napisał:
Witam wszystkich, mam pytanko-jeśli jestem w Norwegii już prawie od roku a moja żona z synkiem jest w polsce to dokładnie o jaki zasiłek lub dofinansowanie mogę się starać.
Dziękuję za podpowiedź

Może Pan się ubiegać o spłatę zasiłku rodzinnego (barnetrygd) wstecznie do lipca ubiegłego roku. Podstawowa stawka zasiłku wynosi 970 nok miesięcznie na każde dziecko.

Jeśli synek jest w wieku 1-2 lat, może Pan się również ubiegać o zasiłek opiekuńczy/dodatkowy (kontantstøtte), który jest spłacany do 3 miesięcy wstecz. Stawki tego zasiłku to 5000 nok za okres 13-18 miesiąc życia dziecka oraz 3303 nok za okres 19-23 miesiąc życia dziecka.

Więcej informacji i możliwość złożenia aplikacji: www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Czy aby pobierać zasiłek opiekuńczy dziecko nie musi przebywać w Norwegii ?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok