Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca sezonowa dla studentów - Norwegia

Czytali temat:
Krystian Kozyra Mateusz xxx Anna Dropińska (1248 niezalogowanych)
8 Postów
Mikołaj Cichy
(mikif116)
Wiking
Witam serdecznie,
proszę wybaczyć pytanie zapewne dość powszechne oraz głupie jednak nie mam pojęcia, gdzie indziej mogę je zadać.
Czy możliwość wyjazdu do Norwegii na miesiąc w celu pracy sezonowej(np.: do malowania domków, zbioru owoców i warzyw) jest realna (oraz opłacalna)? Zebraliśmy się w grupę 6 osób (moi dobrzy znajomi, ekipa zgrana itd) chętnych na taki wyjazd; obecnie wysyłaliśmy już maila do kilku osób, które proponowały pracę dla grup studentów, jednak żadnej odpowiedzi po dłuższym czasie. Warto dalej coś szukać w tym kierunku, czy można się poddać od razu na mecie? Jeśli szukać to czy jesteście w stanie doradzić gdzie itd?

P.S. Nasza grupa - brak znajomości języka norweskiego, wszyscy znają angielski na dość dobrym poziomie; studenci uczelni wyższej (Uniwersytet Ekonomiczny) w Poznaniu

Pozdrawiam
Mikołaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Troche pozno na szukanie pracy sezonowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
marcin cissewski
(rybcia65)
Wiking
zbiory truskawek dramen 91532046
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Mikołaj Cichy
(mikif116)
Wiking
No niestety wiem, że późno...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
nie wiem jak w Oslo, ale w Stavanger i Sandnes to juz prawie wszytko wymalowane. Owoce juz obsadzone ludzmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Mikołaj Cichy
(mikif116)
Wiking
OK, dzięki za odpowiedzi. Kolega mówił, że prawie zawsze o tej porze roku szukał i coś miał, no ale cóż - następnym razem trzeba myśleć samemu za siebie.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Jakby coś to będę jeszcze tu zaglądać w wypadku dobrych nowin

EDIT: Takie pytanie na przyszłość - czy do pracy typu malowanie lub zbieranie owoców potrzebny jest paszport? Z tego co wiem sama podróż do Norwegii nie wymaga tego dokumentu - Związek Paszportowy Krajów Nordyckich i stowarzyszenie z Schengen, jednak wolę się dowiedzieć od ludzi obeznanych w temacie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Niby nie, ja sie posluguje paszportem, wiele razy jak widizeli dowod to robili wielkie oczy
Wiem,ze ludzie tylko na dowod przyjezdzaja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Mikołaj Cichy
(mikif116)
Wiking
OK, dzięki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Czy ktoś już może tam dzwonił?
Wiadomo coś więcej?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Mikołaj Cichy
(mikif116)
Wiking
Dzwoniłem i nikt nie odbierał. Poza tym termin jaki mnie interesuje to koniec czerwca- - a wtedy już jest bo zbiorach truskawek z tego co mi wiadomo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok