Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

reklama | kup tutaj »

Firmy budowlane z rotacyjnym systemem pracy.. - Norwegia

64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Witam,
zalozylem tego posta gdyz chcialbym uzyskac informacje o duzych przedsiebiorstwach norweskich ktore posiadaja rotacyjny system pracy. Duzo ludzi marzy o tym aby pracowac w Norwegii a mieszkac w Polsce wiec mam nadzieje ze uda nam sie tu zebrac istotne informacje ktore w przyszlosci moga pomoc w znalezieniu takiej pracy... Na chwile obecna moja wiedza w tym zakresie jest niewielka jednak obilo mi sie o uszy ze np firmy Veidekke oraz AF Groupen posiadaja rotacje jednak o szczegolach niech sie wypowiedza doinformowani....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Jufinho napisał:
Witam,
zalozylem tego posta gdyz chcialbym uzyskac informacje o duzych przedsiebiorstwach norweskich ktore posiadaja rotacyjny system pracy. Duzo ludzi marzy o tym aby pracowac w Norwegii a mieszkac w Polsce wiec mam nadzieje ze uda nam sie tu zebrac istotne informacje ktore w przyszlosci moga pomoc w znalezieniu takiej pracy... Na chwile obecna moja wiedza w tym zakresie jest niewielka jednak obilo mi sie o uszy ze np firmy Veidekke oraz AF Groupen posiadaja rotacje jednak o szczegolach niech sie wypowiedza doinformowani....

Tak jak i Skanska PEAB Consto itd. z tym ze są to firmy które stawiają na wykwalifikowaną kadrę oraz znajomość języka. Tak ze Wladek z Mietkiem raczej szans na taka robote nie mają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Wlasnie o takich firmach chcialbym zebysmy tu zbierali informacje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wszystkie firmy, ktore buduja w terenie (czyli np. budownictwo drogowe) maja taki system.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
Jest jeszcze HAEHRE... Montowałem dla Veidekki ekrany akustyczne... bardzo dobre warunki zakwaterowania i pracy...no i wynagrodzenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jufinho napisał:
Duzo ludzi marzy o tym aby pracowac w Norwegii a mieszkac w Polsce
myślę, że jedyny sposób to
zrobić w Królestwie
Drugą Polskę
także ściągajmy jak najwięcej rodaków nad fiordy, aby marzenia dużości się ziściły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Jufinho napisał:
Wlasnie o takich firmach chcialbym zebysmy tu zbierali informacje....

Zbierac to mozna grzyby od szukania najwiekszych w branzy bygg og anlegg masz internet.
Masz tu liste chlopowino i zapchaj im skrzynke mailowa

www.bygg.no/100-storste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Dzieki Marek o to mi wlasnie chodzilo ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Witam. Veideke i Hohtieff budują drogę E6 w stronę Trondheim na odcinku od Minessund do Lillechamer. Pracuję tam od 3 miesięcy i nie spotkałem tam Polaków bezpośrednio zatrudnionych w tych firmach. Polacy pracują tylko dla podwykonawców tak jak ja dla Unikon Betong. Zajmujemy się dostawą betonu dla firm ciesielsko- zbrojarskich. Prace zbrojarskie i ciesielskie wykonuje portugalska firma , oraz szwedzka. Drugi odcinek wykonuje firma Hearhe którą zdominowali szwedzi. Więc Polaków na tak ogromnej inwestycji jak na lekarstwo. Mało tego kontrakt kończy się już niebawem. Słyszałem , że ma się rozpocząć 40 kilometrowy odcinek tunelu koło Bergen , ale nie wiem jaka firma wygrała ten kontrakt. Inwestycja ta również będzie w systemie rotacyjnym. Może jest ktoś z Bergen kto może powiedzieć coś więcej na temat tego wykonawcy? Pozdrawiam i dzięki za info.!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krefes1 napisał:
Witam. Veideke i Hohtieff budują drogę E6 w stronę Trondheim na odcinku od Minessund do Lillechamer. Pracuję tam od 3 miesięcy i nie spotkałem tam Polaków bezpośrednio zatrudnionych w tych firmach. Polacy pracują tylko dla podwykonawców tak jak ja dla Unikon Betong. Zajmujemy się dostawą betonu dla firm ciesielsko- zbrojarskich. Prace zbrojarskie i ciesielskie wykonuje portugalska firma , oraz szwedzka. Drugi odcinek wykonuje firma Hearhe którą zdominowali szwedzi. Więc Polaków na tak ogromnej inwestycji jak na lekarstwo. Mało tego kontrakt kończy się już niebawem. Słyszałem , że ma się rozpocząć 40 kilometrowy odcinek tunelu koło Bergen , ale nie wiem jaka firma wygrała ten kontrakt. Inwestycja ta również będzie w systemie rotacyjnym. Może jest ktoś z Bergen kto może powiedzieć coś więcej na temat tego wykonawcy? Pozdrawiam i dzięki za info.!!

Jeżeli "Unicon Region ..." , to ta sama firma co piszesz powyżej
To Oni Mają też i odnogę w Bergen ...
"Unicon Region Midt-Vest Bergen"
Zresztą co region to odnoga korporacji >Unicon<
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok