Witam,
Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam takie pytanko. Czy ktoś się orientuje, albo ma znajomych którzy pracują na stanowisku administrator sieci? Nie mówię tu o sieciach domowych czy między-pokojowych
Chodzi mi o duże/rozległe sieci (ok. 5-10 tys użytkowników). Stary jest adminem w takich i na pracę nie może narzekać, ale wykańcza nas jego czas pracy. Myślimy poważnie o wyjeździe do Norwegii nie tyle po "fortunę" co po czas. Mamy małe dzieci i to ostatni dzwonek na taki wyjazd. Niestety wszyscy znajomi co wyjechali, bądź planują wyjazd pracują na stanowiskach kierowca, malarz itd. W internecie można znaleźć tylko przechwałki jakich to kokosów można się tam dorobić, ale o samej specyfikacji, o rynku pracy niewiele. Przeglądamy serwisy z ofertami pracy, ale niewiele jest ofert w tym kierunku. Stary ma ponad 15 lat doświadczenia, aktualnie w kilku firmach robi, więc nie będę się wydurniać i pisać, że biegle obsługuje pakiet office
Niestety norweskiego się uczy, ale jeszcze daleko do biegłości.
Może ktoś coś wie? Ma znajomego, który ma znajomego
Będę wdzięczna za każda odpowiedź.
Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam takie pytanko. Czy ktoś się orientuje, albo ma znajomych którzy pracują na stanowisku administrator sieci? Nie mówię tu o sieciach domowych czy między-pokojowych

Może ktoś coś wie? Ma znajomego, który ma znajomego

Będę wdzięczna za każda odpowiedź.