Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

PROSZE O POMOC Z GORY DZIEKUJE - Norwegia

Czytali temat:
(318 niezalogowanych)
17 Postów
katarzyna cholewa
(kasia1977)
Wiking
Witam mam pytanie jesli ktos zna odpowiedz to prosze napisac a mianowicie jestem w ciazy rodze za miesiac ,ale ja jestem w Polsce a maz pracuje w norweskiej firmie i mam pytanie czy jak urodze to mezowi bedzie nalezal sie jakis urlop z powodu narodzin dziecka?jesli tak to ile czasu?i czy ten urlop bedzie platny?z gory dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie -pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kasia1977 napisał:
Witam mam pytanie jesli ktos zna odpowiedz to prosze napisac a mianowicie jestem w ciazy rodze za miesiac ,ale ja jestem w Polsce a maz pracuje w norweskiej firmie i mam pytanie czy jak urodze to mezowi bedzie nalezal sie jakis urlop z powodu narodzin dziecka?jesli tak to ile czasu?i czy ten urlop bedzie platny?z gory dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie -pozdrawiam.
a maz dopiero tydzien w norwegii czy jakas niedoruchana niedojda czy jak??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
marcin cissewski
(rybcia65)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
kasia1977 napisał:

przysluguje mu 2 tygodnie wolnego, ale czy platne? to musi sobie ustalic z pracodawca bo NAV nie placi za takie urlopy - jak to mowia Panie z NAV-u
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
kasia1977 napisał:

Twojemu przysługuje 5 tyg urlopu i wyplata wakacyjna, sam sobie powinien ustalic wolne w taki sposób by mógł byc przy tobie w tak ważnym dniu.
ew. Extra wolne nie płatne. Jeśli ma wyrozumiałego pracodawcę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
PJo napisał:
kasia1977 napisał:

Twojemu przysługuje 5 tyg urlopu i wyplata wakacyjna, sam sobie powinien ustalic wolne w taki sposób by mógł byc przy tobie w tak ważnym dniu.
ew. Extra wolne nie płatne. Jeśli ma wyrozumiałego pracodawcę.

ale przy narodzinach jest dodatkowe wolne, nie odliczane z urlopu...czy sie myle?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
kasia1977 napisał:
Witam mam pytanie jesli ktos zna odpowiedz to prosze napisac a mianowicie jestem w ciazy rodze za miesiac ,ale ja jestem w Polsce a maz pracuje w norweskiej firmie i mam pytanie czy jak urodze to mezowi bedzie nalezal sie jakis urlop z powodu narodzin dziecka?jesli tak to ile czasu?i czy ten urlop bedzie platny?z gory dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie -pozdrawiam. No i udupiliscie chłopaka ha ha ha Nawciskal zonie ze się nic nie należy itd. bo miał z kumplami 2 tyg. pępkowe na barakach pic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok