Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Urlop okolicznościowy - Norwegia

23 Posty
Natalia ......
(talcia161)
Wiking
Witam orzełki,

Ma ktoś pojęcie,czy w Norwegii przysługują dni wolne w związku z wystąpieniem okoliczności: ślubu pracownika, pogrzebu kogoś z najbliższej rodziny? W Polandii są to dni płatne, nie jestem pewna czy w Norwegii one w ogóle obowiązują. Norwegia jest w czołówce jeśli chodzi o ilość rozwodów, więc może takie prawo tutaj nie przysługuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
talcia161 napisał:
Witam orzełki,

Ma ktoś pojęcie,czy w Norwegii przysługują dni wolne w związku z wystąpieniem okoliczności: ślubu pracownika, pogrzebu kogoś z najbliższej rodziny? W Polandii są to dni płatne, nie jestem pewna czy w Norwegii one w ogóle obowiązują. Norwegia jest w czołówce jeśli chodzi o ilość rozwodów, więc może takie prawo tutaj nie przysługuje

Tak, przysluguja. Nazywa sie to permisjon i trzeba o to wystapic z wnioskiem. Pracodawca decyduje ile dni ci przysluguje i czy zaplaci. W kazdym zakladzie pracy zasady moga byc inne w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Natalia ......
(talcia161)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź, już się dowiedziałam i jestem niepocieszona. Jeden dzień urlopu płatnego jeśli odbywa on się w dniu roboczym:/. Bez sensu- tym bardziej ,że sama szefowa zasugerowała, iż pewnie mój ślub odbędzie się w sobotę, lipa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok