Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Fizjoterapia - Norwegia

18 Postów
Wiking
Czy moglby mi ktos pomoc w tym??!! CO trzeba za tlumaczenia zrobic,co przedstawic, i czy jest jakas mozliwosc znalezienia pracy jako MGR Fizjoterapii badz na poczatek jako Masazysta poslugujac sie wstepnie jezyka Angielskiego??!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Cześć! Oferuję polsko-norweskie tłumaczenia przysięgłe i nie tylko. Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409
Zgłoś wpis
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Musisz przetlumaczony dyplom (na angielski lub norweski- tlumacz przysiegly) wyslac do Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell. Adres: Postboks 8053 Dep, 0031 Oslo, tel .21529700 www.safh.no
Trwa to dosc dlugo zanim sie do ciebie odezwa, nawet rok. Prawdopodobnie poprosza cie o nastepujace dokumenty, rowniez tlumaczone:
kopia paszportu, polska autoryzacje twojego dyplomy (nie wiem, co to dokladnie jest, probuje to tlumaczyc z papierow, ktore ja dostalam), zaswiadczenia i dyplomy ewentualnych kursow, dokument, ktory bedzie zawieral ile godzin poszczegolnych przedmiotow miales na studiach i ile godzin praktyki odbyles, w jakich miejscach byla ta praktyka, zaswiadczenie od pracodawcy polskiego, dokument kiedy i jak dlugi byl twoj egzamin, kopie kompetentnego organu w Polsce, ktory zaswiadczy, ze wszystko jest zgodne z z EØS-direktiv 200536
Nie wiem, czy to wszystko dobrze przetlumaczylam.
Zaznaczam, ze ja jestem tylko technikiem fizjoterapii i dla nich moje wyksztalcenie i tak jest niepelne, wiec sie poddalam, jak mi te liste wyslali. Ty jako magister bedziesz mial latwo, potrzeba tylko czasu.
Ogloszen z ofertami jest dosc sporo. Zarobki tez dosc wysokie. Jezyk natomiast jest problemem, ja porozumiewam sie tylko po ang na razie, bez norweskiego prawie nie masz szans na prace, bo bedziesz pracowal z osobami starszymi, ktore mowia slabo albo wcale po angielsku, rozmawialam kiedys na ten temat z szefowa jednego osrodka, gdzie potrzebowali fizjoterapeuty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Autoryzacja kosztuje ok 1000 nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
i jeszcze kazda kopia, kazda strona, powyzszych dokumentow powinna zawierac pieczatke adwokata, notariusza lub policji, ze jest zgodna z oryginalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
no dzieki. Czyli ogolnie rzecz ujmaujac nie mozna pracowac w zawodzie jako fizjo bez jezyka norweskiego. A jako masazysta z naszym wyksztalceniem??!! TU chyba zbytnio nie trzeba rozmawiac??!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
trudno mi powiedzieć, poszukaj ofert w Kongsberg, tam jest sporo obcokrajowców i łatwiej dostać pracę z jezykiem angielskim, szukaj na www.nav.no
tu masz link do ofert medycznych z Kongsberg
www.nav.no/sbl/stillingssok/resultat.do
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Wracając do fizjoterapii, czy jest tutaj Technik Fizjoterapii, który jakimś cudem pracuje tutaj legalnie w swoim zawodzie???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
nie wiem ,byłem w kilku miejscach i nie ma problmeu ze znaleznieiem gdyby nie jezyk. Reszte to myślę ze pomogą tzn jezeli chodzi o dokumenty. Mnie najbardzije inetersowałoby na start jakieś GLittre by porpostu się wdrożyć bądź jakaś prywatna klinika z terapią manulną bo mam mgr i robię Osteopatie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Nie wiem czy się nie mylę,ale chyba Hardi kiedyś zaczął wałkować ten temat jak wszedł na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
retier1 napisał:
Nie wiem czy się nie mylę,ale chyba Hardi kiedyś zaczął wałkować ten temat jak wszedł na forum

ale hardi prawdopodobnoe został porwany zółtym audi, lub odpłynął prezentem od dino - żółta łodzią podwodną
Czarna wołga zamienia sie na inny kolor
Ps. przepraszam zainteresowanych tematem fizjoterapii za wywód "nieco odbiegajacy od tematu"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok