Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

jak zamknąć konto w banku? - Norwegia

4 Posty
basia miotk
(bbasia)
Wiking
Witam. Maż zakończył pracę w norwegi w 2011 roku, nie zamknął tam konta-w Nordea Bank-
W 2012 roku rozliczył podatek i zwrot podatku został przesłany na w/w konto. Do dziś nie odebrał jeszcze pieniędzy bo jakoś ciągle brak czasu lub chęci by polecieć do norwegi. A na dodatek okazało się ze ówczesny jego oddział banku został zamknięty, i nie wiem jak odnaleźć obecny? Niem wiem gdzie w dokumentach jest podany adres tego niby zamkniętego banku? Jak długo trwa załatwienie tych formalność w norwegii? Czy po roku czasu wogle cos na tym koncie pozostało? Proszę o pomoc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
Nordea dalej funkcjonuje. Niech zadzwoni do banku na Nordea.no masz numer do nich , napewno umie rozmawiac po norwesku. Zamkniecie konta mozna zrobic telefonicznie nawet tutaj w no w ciagu 1 Dnia. A czego mialo nie pozostac skoro ich nie wybral ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
basia miotk
(bbasia)
Wiking
ale zeby wybrac kase to i tak musi poleciec do norwegii, bo karte juz połnkął bankomat w polsce.
No mysle ze nie wiele pozostało na koncie bo chyba cos pobierają za prowadzenie konta a minął już rok od zwrotu podatku. To mozna to konto zamknać w dowolnym oddziale czy trzeba udać sie do tego w którym bylo zakładane?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
Mozna tez wypelnic kundeskjema nas stronie Nordea.no napisac ze chce sie zamknac numer konta taki i taki bla bla i napisac numer konta na ktore ma byc przelane pieniadze z konta. To wszystko

Mozesz tez napisac do nich list albo mozesz tak jak piszesz pojsc do banku tam gdzie twoj maz zakladal konto najlepiej i tam zamknac konto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
basia miotk
(bbasia)
Wiking
Super! Dzieki za info, spróbujemy cos wydukać najpierw poprzez maila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
basia miotk
(bbasia)
Wiking
Dziekuję pluto20 osobie za informacje , ponieważ udało się zamnkąć konto bez osobistej wizyty w oslo. Napisaliśmy list z prośbą o zamknięcie konta i pieniadze były już po 3 dniach od nadania listu na polskim koncie. Super- naprawdę wielkie dzieki!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
Ciesze sie bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Byszof