Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

nav - list - Norwegia

19 Postów
Anna Weglarska
(ana26)
Wiking
Witam mam pytanie dostałam list z nav żeby wypełnić papiery i odesłać im ale nie wiem jak działa tu poczta jak odesłać im te dokumenty skąd kopertę i co dalej??????????????proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ana26 napisał:
Witam mam pytanie dostałam list z nav żeby wypełnić papiery i odesłać im ale nie wiem jak działa tu poczta jak odesłać im te dokumenty skąd kopertę i co dalej??????????????proszę o pomockoperte kupisz na poczcie ale jest cholernie droga wiec taniej chyba cie wyniesie w Polski zamówić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
ana26 napisał:
Witam mam pytanie dostałam list z nav żeby wypełnić papiery i odesłać im ale nie wiem jak działa tu poczta jak odesłać im te dokumenty skąd kopertę i co dalej??????????????proszę o pomoc

Powiedz prosze, ze to zwykla prowokacja
Ty nie mozesz byc az taka glupia.....mozesz ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
hahaha idziesz prosisz o koperte z wysyłką duża na dokumenty z wysylka na terenie no 40 koron i juz : envelope for a letter a4, please . I want to send this letter . i po norwesku tusen takk i jak wychodzisz z poczty farvel na dowidzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
nie zapomnij zaadresowac adres swojego navu znajdziesz na stronie internetowej huhuhu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
hananaszk napisał:
hahaha idziesz prosisz o koperte z wysyłką duża na dokumenty z wysylka na terenie no 40 koron i juz : envelope for a letter a4, please . I want to send this letter . i po norwesku tusen takk i jak wychodzisz z poczty farvel na dowidzenia a4 (ej four),
a adres wiesz gdzie wpisać? Jeśli nie potrafisz wysłać listu może zanieś dokumenty osobiście, Ja zazwyczaj tak robie, mam pewność że są dostarczone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paweł Jachimowicz
(Jachimowicz87)
Nowicjusz
Lindemans napisał:
ana26 napisał:

Czemu taki niemily Jestes kolezanka moze naprawde niewiedziec a Ty ja od glupich wyzywasz.... A moze jest na odwrot?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Jachimowicz87 napisał:
Lindemans napisał:
ana26 napisał:

Czemu taki niemily Jestes kolezanka moze naprawde niewiedziec a Ty ja od glupich wyzywasz.... A moze jest na odwrot?!
kolejny nie rozgarniety???? a wiesz od czego jest poczta? wiesz co to takiego? czym sie zajmuje? dzieci w wieku 10lat wiedzą (powinny wiedzieć) jak wysłać list...
a więc jeszcze raz dla rozgarniętych inaczej:
1. idziesz na pocztę
2. kupujesz koperte i znaczek
3. adresujesz koperte
4.zanosisz ją pod wczesniej napisany na kopercie adres
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ana26 napisał:
no na pismie z navu chyba masz jakis adres? skrzynka pocztowa itp, jak dalej niewiesz idz do jakiegokolwiek navu oni wysla za ciebie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jachimowicz87 napisał:
Lindemans napisał:
ana26 napisał:

Bo nie wyobrazam sobie, ze mozna byc tak glupim, zeby nie wiedziec jak i gdzie wysyla sie list...
Czy chcesz powiedziec, ze to jest zupelnie normalne, ze ktos nie wie jak to zrobic ?
Dlatego latwiej mi uwierzyc, ze to zwyczjana prowokacja, jakich wiele na MN, niz to, ze sa na tym swiecie tak glupi ludzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok