Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

tabela 7100 - Norwegia

2 Posty
Ania S
(Ania85)
Wiking
Witam wszystkim, mam pytanie odnośnie tabeli podatkowej 7100.
Co to jest za podatek i ile wynosi??
Dodam, że mój pracodawca poinformowałam mnie, że pobierze ode mnie ten podatek, a ja nie jestem zarejestrowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kkkrzysztof)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ania85 napisał:
Witam wszystkim, mam pytanie odnośnie tabeli podatkowej 7100.
Co to jest za podatek i ile wynosi??
Dodam, że mój pracodawca poinformowałam mnie, że pobierze ode mnie ten podatek, a ja nie jestem zarejestrowana.

Ogólnie jest to standardowy podatek w Norge , ani zawyżony ani ze zniżkami...
W rozliczeniu rocznym jeżeli nie przekroczysz zarobku powyżej 400tys.Nok podatek ten wynosi 28%...
Tabela która jest wyżej cytowana przedstawia ile pracodawca pobiera zaliczek w zależności od tego jaką będziesz miała wypłatę brutto.. za dany miesiąc rozliczeniowy...
W tej zaliczce są już uwzględnione kwoty na podstawowe ubezpieczenie społeczne ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ania85 napisał:

Co to oznacza ,że nie jesteś zarejestrowana ...? , i gdzie nie jesteś...? .
A ta praca to legalna u Norga czy taka sobie u Polaka...?
A może Ty pracujesz jako pracownik sezonowy...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ania S
(Ania85)
Wiking
tzn, że nie mam podpisanej umowy z pracodawcą, nie mam pozwolenia na pracę w Norge. Poprostu chwilowo nie potrzebowałam żadnych umów i innych świadczeń związanych z pracą(tzn. pozwoleń itp itd). Nie jest to również praca sezonowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Ania85 napisał:
tzn, że nie mam podpisanej umowy z pracodawcą, nie mam pozwolenia na pracę w Norge. Poprostu chwilowo nie potrzebowałam żadnych umów i innych świadczeń związanych z pracą(tzn. pozwoleń itp itd). Nie jest to również praca sezonowa.

tzn pracujesz na tzw czarno wiec dlaczego płacisz podatek ??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ania85 napisał:
tzn, że nie mam podpisanej umowy z pracodawcą, nie mam pozwolenia na pracę w Norge. Poprostu chwilowo nie potrzebowałam żadnych umów i innych świadczeń związanych z pracą(tzn. pozwoleń itp itd). Nie jest to również praca sezonowa.TROCHĘ TO POGMATWANE...
A MOŻESZ napisać jaką stawkę miałaś do ręki za godzinę przed tym podatkiem i jaką będziesz miała teraz o ile już wiesz...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok