Jestem bezrobotny od kilku miesięcy i ostatnio byłem na spotkaniu w NAVie w Oslo. Dostałem od Pani w NAVie do podpisania deklarację, że będę co miesiąc aplikował na 12 ofert pracy i wysyłał im "Jobblogg" - Pani wydrukowała mi takie jobbloggi do wypełnienia. Tylko niestety nie dopytałem o wszystkie szczegóły, więc może ktoś mi pomoże - bo pewne rzeczy nie są dla mnie do końca jasne, a nie dopytałem.
Może ktoś z Was miał z tym do czynienia, z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi.
1) Pytanie pierwsze: Czy ten jobblogg można wysylac tylko listownie, czy można też przez internet go posłać ze strony NAVu?
2) Pytanie kolejne: Czy w "Stilling/type jobb Arbeidsgiver" trzeba wpisać tylko typ pracy, np. na pełny etat/czesc etatu i nazwe pracodawcy? Czy cos innego?
3) Jest taka rubryka:
Annonse (sted og dato), personlig oppmote (dato), tlf.kontakt (dato) eller presentasjonsbrev (dato)
I tu moje pytanie: Czy wystarczy wpisać tylko datę kiedy ogłoszenie na które aplikuję zostało opublikowane w internecie? Czy jakieś inne dodatkowe daty, np. datę kiedy dzwoniłem do firmy w sprawie ogłoszenia też?
4) Soknad sendt DATO
Tu rozumiem, że tutaj mam wpisać datę kiedy zaaplikowałem na tą ofertę?
5) Ringt arbeidsgiver DATO OG NAVN
Rozumiem, że tutaj nazwa pracodawcy i znowu data, ale data czego?
6) Intervju eller oppfolging DATO
Rozumiem, że jeśli doszlo do interview po mojej aplikacji to mam wpisać datę.
7) Resultat - tutaj jak rozumiem informacja czy dostałem czy nie dostalem pracy.
8) Są jeszcze pola "Jobbonsker" i "Referenser" na tym druczku. Co tutaj mam wpisać?
9) Czy do druczku trzeba dołączyc kopie wydrukowanych CV ktore poslalem do pracodawcy (listownie, albo przez internet)?
I na koniec jeszcze jedno pytanie: czy na stronie NAV przy wysylaniu Meldekort, mam wpisać, że wykonałem uzgodnione kursy/aktywności?
Może ktoś z Was miał z tym do czynienia, z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi.
1) Pytanie pierwsze: Czy ten jobblogg można wysylac tylko listownie, czy można też przez internet go posłać ze strony NAVu?
2) Pytanie kolejne: Czy w "Stilling/type jobb Arbeidsgiver" trzeba wpisać tylko typ pracy, np. na pełny etat/czesc etatu i nazwe pracodawcy? Czy cos innego?
3) Jest taka rubryka:
Annonse (sted og dato), personlig oppmote (dato), tlf.kontakt (dato) eller presentasjonsbrev (dato)
I tu moje pytanie: Czy wystarczy wpisać tylko datę kiedy ogłoszenie na które aplikuję zostało opublikowane w internecie? Czy jakieś inne dodatkowe daty, np. datę kiedy dzwoniłem do firmy w sprawie ogłoszenia też?
4) Soknad sendt DATO
Tu rozumiem, że tutaj mam wpisać datę kiedy zaaplikowałem na tą ofertę?
5) Ringt arbeidsgiver DATO OG NAVN
Rozumiem, że tutaj nazwa pracodawcy i znowu data, ale data czego?
6) Intervju eller oppfolging DATO
Rozumiem, że jeśli doszlo do interview po mojej aplikacji to mam wpisać datę.
7) Resultat - tutaj jak rozumiem informacja czy dostałem czy nie dostalem pracy.
8) Są jeszcze pola "Jobbonsker" i "Referenser" na tym druczku. Co tutaj mam wpisać?
9) Czy do druczku trzeba dołączyc kopie wydrukowanych CV ktore poslalem do pracodawcy (listownie, albo przez internet)?
I na koniec jeszcze jedno pytanie: czy na stronie NAV przy wysylaniu Meldekort, mam wpisać, że wykonałem uzgodnione kursy/aktywności?