Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Bank DnB Nor pomyłka podczas wysyłania pieniędzy - Norwegia

3 Posty
adam adam
(adam1111)
Wiking
Witam,

Podczas wykonywaniu przelew internetowego w Banku DnB Nor pomyliłem numer konta, na ktore chciałem wysłać pieniądze.

Czy ktoś miał podobny problem? Jak moge z powrotem odzyskac swoje pieniądze? Help!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
adam1111 napisał:
Witam,

Podczas wykonywaniu przelew internetowego w Banku DnB Nor pomyliłem numer konta, na ktore chciałem wysłać pieniądze.

Czy ktoś miał podobny problem? Jak moge z powrotem odzyskac swoje pieniądze? Help!

Ja bym poszedl do najblizszego oddzialu banku DnB i tam zapytal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
adam adam
(adam1111)
Wiking
Udanie się do najblizszego oddziału banku wiąże się z wzięciem urlopu w pracy, dlatego w pierwszej kolejności szukam innych rozwiązań.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
adam1111 napisał:
Witam,

Jezeli robiles, to teraz ( przed 12:00), to idz na strone " betalingsliste", albo cos podobnego.
Odnajdziesz to polecenie i z prawej strony masz ikonke: wyboerasz "slett" ( albo cos podobnego)
i po krzyku. Jesli jestes na necie, to moge cie "poprowadzic"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Makaryna napisał:
adam1111 napisał:
Witam,

Jezeli robiles, to teraz ( przed 12:00), to idz na strone " betalingsliste", albo cos podobnego.
Odnajdziesz to polecenie i z prawej strony masz ikonke: wyboerasz "slett" ( albo cos podobnego)
i po krzyku. Jesli jestes na necie, to moge cie "poprowadzic"

Betalingsoversikt, to sie nazywa i tam wybierasz ikonke z "kwiatuszkiem" przy zleceniu ( po prawej stronie. Po nacisnieciu kwiatuszka, wybierasz " slette betaling"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
adam adam
(adam1111)
Wiking
Niestety przelew był wykonywany kilka dni temu. Pieniadze zostaly wysłane na konto już nie istniejące dlatego miałem nadzieje, ze wrócą one z powrotem na moje konto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
adam1111 napisał:
Niestety przelew był wykonywany kilka dni temu. Pieniadze zostaly wysłane na konto już nie istniejące dlatego miałem nadzieje, ze wrócą one z powrotem na moje konto.

Jezeli konto bylo nieistniejace ( wiesz o tym na 100%), to operacja powinna byc niewykonalna.
Jezeli jednak pieniadze wyszly z twojego konta, to znaczy ze konto istnieje.
Jest jeden wyjatek: jezeli to nieistniejace konto jest zagranica. Wtedy musisz udac sie do banku i moze byc szansa, ze pieniadze dostaniesz z powrotem ( po interwencji banku zagranica), ale nie wiem czy to tak latwo pojdzie, jezeli wogole.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
mialam podobna sytuacje z przelewem za bilet lotniczy, byla jakas pomylka z polaczeniem i pieniadze "wyszly" z konta ale nie doszly do odborcy, po rozmowie z bankiem dowiedzialam sie, ze bank nie moze zablokowac transakcji, musi to zostac potwierdzone przez odbiorce, ze kasy nie dostal, kolejna rozmowa, tym razem z norwegian - dowiedzialam sie, ze to wina visa.no i polaczenia, ale faktycznie kasy nie maja i wysla faksa do banku, kolejna rozmowa z bankiem o numer faksu - z powrotem do Norwegian, faks wyslany, wszystko dzieje sie w poniedzialek, pieniadze wrocily z wirtualnej przestrzeni na konto w piatek.
mimo wszystko uwazam, ze powinienes zadzwonic do banku i poinformowac ich o tym, bo byc moze twoje pieniadze gdzies wisza, do wykonania tlf nie potrzebujesz urlopu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok