Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

konto bankowe pracownika u pracodawcy norweskiego - Norwegia

Czytali temat:
mateuszust Wwww (1128 niezalogowanych)
2 Posty

(julus71)
Wiking
/ konto bankowe pracownika u pracodawcy norweskiego /

Dzień Dobry,

chciałbym prosić o pomoc w odpowiedzi na pytanie: jakie konto bankowe powinna założyć osoba pracująca w Norwegii u pracodawcy norweskiego? Czy musi to być bank norweski? Czy są norweskie bezpłatne (bez opłat) banki internetowe w stylu polskiego mBanku? Jest ciekawa oferta Alior Banku na konto walutowe:

www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni...biste/konto_walutowe

I pytanie czy takie konto wystarczy? Wydaje się atrakcyjne bo: mozna się rozliczać internetowo, oplata za bankomaty za granicą tylko 5 zł /mies.

Preferuję załatwianie rozliczeń internetowo i bez zbędnych opłat (w Polsce korzystam z mBanku).

Jaka jest wasza opinia na ten temat?

pozdrowienia
Juliusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
m bank pobiera oplaty

juz to widze jak Norweg wplaca na polskie konto SWIFT go zalamie
norweskie konta wszystkie sa internetowe i maja opcje bez oplat np dnb nor kundeprogram
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(julus71)
Wiking
Witaj,

znalazłem jeszcze takie dwa banki polecane przez uzytkowników:

Sparebanken Vest

www.spv.no/

Skandiabanken

www.skandiabanken.no/

- który warto wybrać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
julus71 napisał:
Witaj,

znalazłem jeszcze takie dwa banki polecane przez uzytkowników:

Sparebanken Vest

www.spv.no/

Skandiabanken

www.skandiabanken.no/

- który warto wybrać ?

Myslisz, ze ma to jakies znaczenie? Zamierzasz operowac milionami i robic setki przelewow?
Raczej bedzie to tak: Kasa na koncie - przelew za czynsz, prad, net, tel i moze 1 przelew do Polski.
Warto drzec szaty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Moim zdaniem , Najtańsza i bezpieczna opcja , Konta Pracowniczego , to taka , gdzie dana Firma ma konto ...
O ile pierwszy raz zakładasz Konto w Norge .
---
Wtedy nie ma mowy o "poślizgach" z przelewami ... oraz mędzeniem przez szefa , że ponosi dodatkowe koszta za przelewy do Innego Banku .
---
Po usamodzielnieniu się finansowym , zawsze Można bezproblemowo przejść do innego Banku ... !
---
Z tego co wiem to i tak na początku , nie dostaniesz Konta Wirtualnego w NORMALNYM PORZĄDNYM BANKU ...!
---
Jadnak tak tylko słyszałem ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(pawel.s)
Wiking
Witam,

Proponuję założenie konta w DNB - portal po angielsku, Nordea niestety portal tylko w j. norweskim. Przelew dowolnej kwoty z DNB na polskie konto kosztuje mnie dokładnie 30 koron. Poza tym żadnych dodatkowych opłat, przeważnie płacę kartą i jest ok żadnych niespodzianek.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok