Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

sprzatanie- praca - Norwegia

5 Postów
Jolanta Kowalsy
(Jolanta50)
Wiking
Otrzymałam propozycje pracy przy sprzątaniu domów ok.Oslo za 5000+wyżywienie i mieszkanie. na czarno.Zastanawiam sie bo wydaje mi się mało - czy mam rację? może ktoś wie ile powinnam zarobić? Nie byłam jeszcze w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
bardzo malo
pokoj 3000
zarcie 3000
zarobki 20 000 brutto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jolanta Kowalsy
(Jolanta50)
Wiking
dziękuję, tak mi sie wydawało. Ale możne warto było sie zaczepić i szukać dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Freddy)
Wiking
Jolanta50 napisał:
Otrzymałam propozycje pracy przy sprzątaniu domów ok.Oslo za 5000+wyżywienie i mieszkanie. na czarno.Zastanawiam sie bo wydaje mi się mało - czy mam rację? może ktoś wie ile powinnam zarobić? Nie byłam jeszcze w Norwegii.

To odpowiednie wynagrodzenie ale za prace po 4 godziny dziennie i 5 dni w tygodniu kto tobie to zaproponowal???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
to wszystko zalezy od sytuacji w ktorej teraz jestes,czy musisz jechac i podejmowac prace na czarno?skoro za mieszkanie juz nie bedziesz placila,to za 5 tys koron sama sie utrzymasz
natomiast pozostaje pytanie czy wiesz do kogo jedziesz i czy jestes pewna,ze nie zostaniesz wykorzystana(praca na czarno absolutne minimum,ale to juz naprawde malo,to 100kr za godzine),czy pracodawca dotrzyma slowa z iloscia godzin,z terminem wyplaty,czy wszystko odbedzie sie wedlug waszych ustalen przed podjeciem pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
pewnie ta co zatrudniala Pania Jadzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jolanta Kowalsy
(Jolanta50)
Wiking
nie wiem to Polka od kilku lat jest w Oslo. Ale po tym co piszecie to mi sie nie opłaca.Jednym słowem z wyjazdu nici
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jolanta Kowalsy
(Jolanta50)
Wiking
szkoda, ze tak trudno o uczciwa prace Mam nadzieję za Wam sie udało i jesteście zadowoleni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jolanta Kowalsy
(Jolanta50)
Wiking
ustalenia sa telefoniczne 160h pracy w m-cu za zycie mieszkanie i 5000koron do kieszeni. Ale juz nieaktualne bo podziękowałam tej Pani a może sie pospieszyłam?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
za godzine sprzatania na czarno minimum 130 koron. Poza tym na czarno jest niebezbiecznie, bo w razie gdybys poczuła sie wykorzystywana, to gdzie pojdziesz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok