Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Wodny ratownik WOPR - Norwegia

Czytali temat:
Maciej Malara Marcin Gi Rafal Kukula Piotr Muszyński andy anderson Bartek92 B ludy0 Jakub C. Iza.belaR Grzegorz Bester Weronika Szczepaniak (8125 niezalogowanych)
30 Postów
Sebastian Subo
(RazemPonadKillo)
Nowicjusz
Siemanko.
Chciałbym sie zapytac czy w norwegi istnieje cos takiego jak wodny ratownik i czy moja karta ratownika WOPR tez tam zadziala ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
RazemPonadKillo napisał:
Siemanko.
Chciałbym sie zapytac czy w norwegi istnieje cos takiego jak wodny ratownik i czy moja karta ratownika WOPR tez tam zadziala ????

Niestety pracy z tym nie dostaniesz. Nawet nie wiem za bardzo, gdzie mialbys szukac, bo nawet jako nauczyciel plywania, to trzeba znac dobrze norweski. Zreszta zapotrzebowania na nauczycieli plywania, to tu tez zabardzo nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Sebastian Subo
(RazemPonadKillo)
Nowicjusz
Ale ja nie chce byc nauczycielem pływania chciałbym zostac ratownikiem tak jak np w polsce jest swinouscie gdzie są plaze strzeżone i chodzi mi o to czy w norwegi tez cos takiego jest i czy polska karta ratownika WOPR bd działac czy bd musiał zdawac w norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
RazemPonadKillo napisał:
Ale ja nie chce byc nauczycielem pływania chciałbym zostac ratownikiem tak jak np w polsce jest swinouscie gdzie są plaze strzeżone i chodzi mi o to czy w norwegi tez cos takiego jest i czy polska karta ratownika WOPR bd działac czy bd musiał zdawac w norwegiito musisz morsów sie zapytać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
RazemPonadKillo napisał:
chciałbym zostac ratownikiem tak jak np w polsce jest swinouscie gdzie są plaze strzeżone
Z plazami strzezonymi to w Norwegii krucho.
Poza tym lato to maks. 2 miesiace, no moze w podskokach 3, i to na poludniu Norwegii.
Co bedziesz robil przez pozostale 9-10 miesiecy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Sebastian Subo
(RazemPonadKillo)
Nowicjusz
ja tego nie chce robic jako pracy tylko jako pasja moją pasją od zawsze jest pływanie i ratownictwo
Moj brat jesr ratownikiem medycznym i mnie zafascynował pomaganiem innym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
RazemPonadKillo napisał:
ja tego nie chce robic jako pracy tylko jako pasja moją pasją od zawsze jest pływanie i ratownictwo
Moj brat jesr ratownikiem medycznym i mnie zafascynował pomaganiem innym

Mozesz sie zapisac do klubu i uczyc dzieci plywac, za darmo oczywiscie.
Moje dzieci mialy lekcje plywania w szkole z nauczycielami z takiego klubu.
Mozesz pewnie na tej samej zasadziei uczyc innych ratownictwa.
W Norwegii wiekszosc tego typu prac opiera sie na wolontariacie. Ja sama w ten sposob uczylam innych zeglowac. Chetni na kurs placa cos tam do klubu, osoby z klubu prowadza te kursy bez otrzymania zaplaty, czyli wszystkie pieniadze ida do klubu. Pozniej klub moze za to kupic np. sprzet, oplacic ubezpieczenie, itp.

Nie licz w kazdym razie, ze cos na tym w Norwegii zarobisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
Dużo gadania, mało konkretów :/
Powiem Ci kolego tak - w Oslo (bo tu mieszkam) plażami strzeżonymi
zajmują się ratownicy z NLS (www.livredning.no/)
Jak wspomniano wczesniej większość roboty to instruktor pływania dla dzieci, ale nie wierz
że oni pracują za darmo. Zarabiają i to nawet dobrze.
Niestety musisz pierw wydać sporo kasy na tłumaczenia dokumentów, a potem ich
autoryzację. Ja za autoryzację jako rat, med wywaliłem 1600 NOK i niestety czekałem
3 miesiące, więc raczej nie licz na szybką prace na wakacje. Ponadto język ... Nor doskonały
Wyobrażasz sobie by do Ciebie, gdybyś się topił w Pol, podpłynął np Rumun i w swoim
języku pytał czy Co pomóc?
Reasumując - jak do Nor na wakacje to chyba tylko budowlanka, albo warzywka :/
Przykro mi, ale tak to wygląda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok