Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Norbert Pacan M Zygmunt Marta Małecka Oskar ,,,,, spawacz1 Maciek Adek Bator1709 Robert85pl Robert Adam881 (7065 niezalogowanych)
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
210 netto w proszku podejrzewam ze w WiGu bedzie to lepsza kasa , napewno skalkuluje to zanim wyjade, tez slyszalem ze to nie sa juz takie zarobki jak 5 lat temu, dlatego jesli bedzie kicha to zrobie sobie tygodniowa wycieczke i wroce do holandii, zobaczymy... probowac trzeba kolego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
takie pieniadze jak w norwegii to i mozna w EU zarobic, ale tylko na projektach np. 3 miesiecznych, nie na stalych kontraktach, moja rekordowa placa tygodniowa w holandii na stoczni na nocne zmiany z dodatkami to 1300 euro za 6 noocek , ale takie strzaly zdarzaja sie bardzo rzadko, zwykle pensja moja to pomiedzy 2300 a 2700 w zaleznosci od nadgodzin etc. z tego co wiem to chlopaki z mojej branzy maja w dobrych firmach 2 razy tyle,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
O to wysoko miezysz jak na start 210 netto to ok 350 brutto
A takie kwoty żądło sie o ucho odbijają szczególnie tu bezjęzyka norweskiego.
Ty jak ktoś mówi stawkę na godzinę to zawsze brutto.
Ale powodzenia życzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marti Klis
(Bolo76)
Wiking
czyli brutto do netto to 40% ??????????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
kolego P.J.powiedz mi chlopcze a jakie ma znaczenie "wasz" jezyk norweski w tej branzy jak i tak wszystkie rysunki sa DIN ach, na stoczniach czy duzych fabrykach 60 procent konwersacji jest prowadzonych po angielsku lub niemiecku, powiem ci dlaczego bo kadra inzynierska w polowie krajow europy w branzy stalowej,stoczniowej to albo angole albo niemcy chuja wiesz chlopie i jeszcze jak cie z wioski w polsce do norwegii wpuscili niczego nie widziales a sie udzielasz kolego za trzech, moze sfolguj troche
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Zapraszamy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
A jak ci dadzą ta prace za 210 netto to pamiętaj by tu opisać swój przypadek
Bo było wielu co chciało a nie wielu co dostało
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
akurat ja znam takich co maja, osobiscie ale maja referencje z firm w ktorych ciebie to nawet z tyni twoimi papierami ciesli nie przepuscili by przez pierwsza bramke chlopcze,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
No przypuszczam bo gdzie ciesli do spawacza
A ja już sie nie rozpisuje tylko czekam jak sie pochwalisz praca kolego
Bo jakoś ostatnio naprawdę dużo fachowców i nie fachowców tu przyjeżdża
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Tomasz Falkowski
(tomaszf81)
Nowicjusz
zeby nie byc goloslownym to daj mi email a wysle ci swiadectwa pracy z takich firm jak Thyssen Krupp, TATA steel , STORK , GEA , Corus Stell etc etc. jesli tak watpisz w moje referencje,(poczytaj w necie na jakim poziomie pracuja takie zaklady ) jak juz mowilem ja wyjade tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie mi sie to kalkulowac, pracy zagranica nie szukam przez jakas pseudo-agencje, jesli widze w ogloszeniu ze to agencja automatycznie eliminuje oferte czy to posrednik polski czy w tym przypadku norweski, nie wyjezdzam jak przyslowiowy (Pan Zdzisiek) w tym pewnie tez i Ty kolego i po 3 miesiacach nie kupuje koszulki z napisem NORWAY i nie opowiadam o swojej norweskiej krolowej pod miejscowym sklepem chwalac sie jak to ja podbilem swiat i jaki teraz to ja jestem wielki Norweg i jak znam realia w tym kraju...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok