Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Norweskie Adecco umowa dla kucharzy? - Norwegia

Czytali temat:
Marek Sagan Paweł W Łukasz Kobyliński Wioletta Urbańska W . ass ass krystian212 (2931 niezalogowanych)
44 Posty
Ewa Lang
(ewa.lang.poczta@gmail.com)
Nowicjusz
Witam
wiem, że ten temat adecco przewijał się na forum już nie raz, ale nigdzie nie znalazłam informacji, które mnie nurtują.
Dostałam ofertę pracy z adecco-we wtorek idę na rozmowę, praca na 80% etatu na zasadzie-dzwonią i informują w które miejsce jechać, czy ktoś z forum przerabiał już coś takiego?
Obecnie pracuje już na vikariacie w jednym hotelu, podpisanie umowy z adecco ogranicza mnie do pracowania tylko w tej firmie, czy nadal mogę w wolnym czasie brać dodatkową pracę?
Jakie obecnie są kary za zerwanie umowy i jak wygląda sprawa urlopu/chorobowego przy umowie na 80%, czy ktoś się orientuje czy adecco zwraca koszta dojazdów do danych placówek-bo wiem, że kiedyś tak było...
Będę wdzięczna za wszelkie informacje, które wyjaśnią moje wątpliwości, bardzo proszę darować sobie bezsensowne komentarze, naprawdę zależy mi tylko na tych ważnych informacjach...
Z góry dziękuje wszystkim i czekam na wasze porady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
edusinska@gmail.com napisał:...Dostałam ofertę pracy z adecco-we wtorek idę na rozmowę, praca na 80% etatu na zasadzie-dzwonią i informują w które miejsce jechać, czy ktoś z forum przerabiał już coś takiego?
Obecnie pracuje już na vikariacie w jednym hotelu, podpisanie umowy z adecco ogranicza mnie do pracowania tylko w tej firmie, czy nadal mogę w wolnym czasie brać dodatkową pracę?

Adeko to też forma vikariatu - wszystko zależy tu od Twoich umiejętności adaptacyjnych .
Jeżeli praca w hotelu nie będzie kolidować z tą w adeko , to nie ma żadnego problemu
---
Ponadto , żaden problem , przed podpisaniem... PRZECZYTAĆ BARDZO DOKŁADNIE umowę i przeanalizować ją pod własnym kątem .
---
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Zwracają Ci kasę za dojazd między miejscami w które Cię wysyłają, dojazd do pierwszego miejsca nie jest płatny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Ewa Lang
Nowicjusz
no to już coś, bo troszkę się bałam, że więcej będą kosztować mnie dojazdy do pracy niż same zarobki
grzebałam na milionach forum i czasami jak się czyta opinie to włos się jeży....
jednak po sezonie w Bergen jak się nie ma stałej pracy to ciężko coś znaleźć a to chyba dobry start...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
edusinska@gmail.com napisał:...jednak po sezonie w Bergen jak się nie ma stałej pracy to ciężko coś znaleźć a to chyba dobry start...
Firmy typu adeko , jobzone , manpower , inne to firmy które pozwalają danemu pracodawcy głównemu sprawdzić potencjalnego pracownika bez kosztów własnych ...
---
Jeżeli w danej firmie , pracownik naprawdę się sprawdza , to dostaje następnie ofertę przejścia na stały etat poza pośrednikami .
---
Niemniej kij ma zawsze dwa końce ... znam jednego Pana który pracuje już sporo lat u pośrednika i za chiny nie chce przejść do firmy głównej , obawiając się iż po jakimś czasie jak nie będzie pracy to forma Go zwolni ...
A pośrednik w miejsce jednej firmy znajduje następną i koło toczy się dalej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Ewa Lang
Nowicjusz
no tak to prawda... chyba po prostu trzeba się samemu przekonać
dam znać we wtorek jak było na rozmowie
dziękuję wam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
czy jest to Adeko Norweskie,czy Polskie itd... albo inna jakas tam smieszna firma pod wezwaniem ;, posrednicywa pracy i niewolnictwa spolecznego;;

nie sa to firmy powolane bezinteresownie , za kazdym znalezionym parobkiem kryje sie prawda taka ze sa to umowy smieciowe , nie przestrzegajace przepisow , taryf , czasu pracy itd ,itd

wszystko jest po to bys utrzymal jako parobek swojego przelozonego darmozjada w biurze i aby mu zylo sie lepiej

Adeko -- better life better jobb -- tylko dla kogo ?? heheheh

no ale tonacy nawet brzytwy sie zlapie p powie ze mu tak dobrze

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Roman Waszczuk
(romulus100)
Wiking
Adecco to jeden wielki przekret ale niektorzy pracuja dla nich po 3 lata
Ja zwolnilem sie z dnia na dzien choc piczka z adecco powiedziala mi ze mam 14 dni wypowiedzenia
ale to nie kolidowalo podjac 2 prace bo adecco i tak mi juz nie placilo
Adecco jest dobre na poczatek do 1 problemow
NIE POLECAM jest wiele innych agencji w NO
Ale zrobisz jak chcesz
Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok