Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

jak uzyskac DSB bez wyksztalcenia kierunkowego - Norwegia

26 Postów
Przemyslaw Hibowski
(PrzemyslawHibowski)
Wiking
Witam,
zastanawiam sie od dluzszego czasu czy jest jakas opcja aby uzyskać uprawnienia DSB bez wyksztalcenia kierunkowego (swiadectwo liceum ogolnokszatlcacego) mając polskie uprawnienia SEPu oraz pięcio letnie udokumentowane doswiadczenie na stanowisku elektryk.
Czy moze jest do bariera nie do przejscia i dopiero po uzyskaniu wyzszego wyksztalcenia bede mogl sie o takie uprawnienia ubiegac.
z gory dziekuje za wszelka pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
wyrobić sobie fagreb jako elektryk w NO . zadajesz egazmin teoretyczny i praktyczny jeśli masz 5 lat udokumentowanego doświadczenia w zawodzie co i jak możesz sie w komunie dowiedzieć....
bądź prościej robisz to samo w PL np. TU www.bialecki.pl/kursy,elektryk-tytul-zaw...y-mistrz,15,315.html

i przywozisz to do NO tłumaczone na angielski(wystarczy) i masz DSB.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
black forest
(getthefuckoff)
Wiking
A jak uzyskać DSB bez odpowiednio długiego doświadczenia w zawodzie?
Mam Technika Elektroniki i Polskie SEP do 1kV, i jakieś pół roku w zawodzie udokumentowane jako elektryk, choć w rzeczywistości mam więcej. Mam masę doświadczenia przy elektronice i elektryce, instalacjach AV. Szukam własnie pracy w zawodzie, jednak jest bardzo ciężko bez tego DSB.
Ktoś może coś podpowiedzieć, pomóc?

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Pawel Juniewicz
(pablo6684)
Wiking
witam,
podobnie jak kolega sewerynczwojdrak, mam wykształcenie zawodówka w tym 3 lata praktyki zawodowej (uczeń), technikum dla dorosłych, uprawnienia sep, ale dokumentu poświadczającego doświadczenie doswiadczenie jako samodzielny elektryk nie mam. czy jest szansa na DSB. Czytałem gdzieś że można bez odpowiedniego doświadczenia dostać DSB na pomocnika elektryka. czy to prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok