Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czy w Norwegii jest coś pokroju Biku? - Norwegia

Czytali temat:
piotr piotrowski piotr sledzikowski iksiński igrek kjowka Mateusz Szarkowicz Jarosław Rusinowski Mimi-¥ Tom 139 Greg2226 Kamil2103 (5831 niezalogowanych)
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Witam wszystkich starych wyjadaczy...staram się o kredyt hipoteczny w Polsce i mam dostarczyć papier z Biku norweskiego. Gdzie to załatwić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
caro napisał:
Witam wszystkich starych wyjadaczy...staram się o kredyt hipoteczny w Polsce i mam dostarczyć papier z Biku norweskiego. Gdzie to załatwić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
w swoim banku w NO pan/pani daje Ci papierek ze masz u nich konto, ze masz karte, ze konto istnieje od, ze nie ma i nie bylo zadnych negatywnych wpisow, ze jest plus a nie minus, ze nie masz kredytow...
rozliczenie roczne i ostatnie lønnslippy zabierasz ze soba, tlumaczysz i zanosisz do banku w PL....
zdaje sie ze kontrakt tez... w PL tego Ci nie powiedzieli?? zmien bank!!!!! doniesiesz jeden papier to powiedza Ci czego jeszcze brakuje.. jakby nie potraifli od razu ogarnac calej procedury.... yhm...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
Yatsek napisał:
caro napisał:
w swoim banku w NO pan/pani daje Ci papierek ze masz u nich konto, ze masz karte, ze konto istnieje od, ze nie ma i nie bylo zadnych negatywnych wpisow, ze jest plus a nie minus, ze nie masz kredytow...
rozliczenie roczne i ostatnie lønnslippy zabierasz ze soba, tlumaczysz i zanosisz do banku w PL....
zdaje sie ze kontrakt tez... w PL tego Ci nie powiedzieli?? zmien bank!!!!! doniesiesz jeden papier to powiedza Ci czego jeszcze brakuje.. jakby nie potraifli od razu ogarnac calej procedury.... yhm...

chodzilo mu o papier z norweskiego BIKu a to jest wlasnie lindorff a nie jakas pani w banku.
Logujesz sie tam wpisjesz nr personalny i po jakims czasie poczta dostajesz odpowiedz. Zielone swiatlo nie ma ryzyka, pomaranczowe masz jakas kreche chyba a z czerwonym nikt ci nie da kredytu.
Pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
kalim3 napisał:
chodzilo mu o papier z norweskiego BIKu a to jest wlasnie lindorff a nie jakas pani w banku.
Logujesz sie tam wpisjesz nr personalny i po jakims czasie poczta dostajesz odpowiedz. Zielone swiatlo nie ma ryzyka, pomaranczowe masz jakas kreche chyba a z czerwonym nikt ci nie da kredytu.
Pozdro

dajesz papier na przyklad z lindorfa a w banku w PL beda chcieli wlasnie reszte dokumentow... dlatego dziwie co to za bank ktory nie prosi od razu wprost o wszytskie papiery... boja sie ze klient im ucieknie bo to tyle makulatury i tyle tłumaczenia????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
lindorf jest jak windykacja, jak polski BIK jest experian. wchodzisz tutaj www.experian.no/ , znajdujesz adres mejlowy, piszesz co potrzebujesz (jesli piszesz po angielsku, w tym samym jezyku bez problemu odpisuja), oni zapytaja o jakies Twoje dane i za dwa dni dostajesz poczta pismo do domu. Jak ja myślałam o kredycie w PL powiedzieli mi dokładnie, że to jest, i że z tej strony chcą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
sue135 napisał:
lindorf jest jak windykacja, jak polski BIK jest experian. wchodzisz tutaj www.experian.no/ , znajdujesz adres mejlowy, piszesz co potrzebujesz (jesli piszesz po angielsku, w tym samym jezyku bez problemu odpisuja), oni zapytaja o jakies Twoje dane i za dwa dni dostajesz poczta pismo do domu. Jak ja myślałam o kredycie w PL powiedzieli mi dokładnie, że to jest, i że z tej strony chcą.
rozumiem ze w PL pozmienialo sie cos na przestrzeni ostatnich kilku miesiecy??? i chca juz tylko pisemka z norweskiej firmy zewnetrzenj sprawdzajacej wiarygodnosc kredytowa????
experian tak jak i lindorff i inne firmy moga napisac taki sam papier....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok