Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Budowa domu - Norwegia

1 Post
Wiking
Zastawiam się nad budową własnego domu w norwegii. Znalazłem ciekawy projekt i firmę, która zajmuje się budową domów z bali. Interesuje mnie jak legalnie mógłbym ściągnąć materiały i zlecić budowę takiego domu w Norwegii oraz jak załatwić akceptację polskiego projektu. Może ktoś orientuje się ile kosztuje transport jednego pełnego tira z polski w okolice Trondheim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
dawid pawlowicz
(dawidpaw)
Wiking
scagniecie tira zalezy od wagi materialu moze to byc sosna wiec jest lekka i zaplacisz od kubika moze to byc buk i jest cieszki wiec zaplacisz od kosztu zaupu w polsce i clo do wyrownania ceny bylej w norwegi koszt przejazdu tira to 3000tys zl lup norweska fifma 8000 9000tys kr.projekt z polski moze byc zalegalizowany i akceptowany jesli jest w wymiarach europejskich.pozdro dawid.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Koszt TIR-a ze Szczecina do Molde (cena ze stycznia tego roku ) to 2470 euro plus ok.200 euro polska odprawa celna . Za materialy budowlane (wiekszosc ) clo jest zerowe . Kupuj w Polsce w cenie netto , bo Toll i tak skasuje 25% MVA (ichni VAT ). Polskiego projektu nie uznaja , moze stanowic tylko Twoja wizje , koncepcje i przyspieszyc wykonanie . Placisz jak za nowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
VIOLETTA BRZOZOWSKA
(100METERSKOGEN)
Wiking
Kochani a moze ktos konkretnie napisac jak wyglada poczatek czyli sprawy organizacyjne zaczynajac od kupna dzialki no wiecie jakie dokumety nalezy zalatwic jakie pozwolaenia od kogo jakie sa oczywiscie koszty i tak wogole co robic po kolei a tak konkretnie to jak np wybiore gotowy dom z PL to co dalej .....kupuje ziemie w danej komunie i......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
ja zglosilem sie do znajomej firmy bud. norweskiej i oni wszystko zalatwiaja , ale mozesz zaznaczyc co chcesz sam zalatwic lub wykonac. Taniej kupic stary do remontu ,ale zdecydowalem sie na nowy , z polskich materialow .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
ryszard zenon maciejewski
(ryszardm1954)
Wiking
POzdrawiam skontaktuj sie z Wojciechem Milczukiem tel.kom. do Polski 691378423 lub do zakladu 846169365 Robia domy w Polsce i stawiaja w Norwegii. Stawiali dom mojemu szefowi jest bardzo zadwolony. Widzialem tych ludzi przy pracy znaja sie na tym. Sam zastanawiam nad budowa ale Polsce jestem juz po 50. Powodzenia w budowie Ryszard z Undrumsdalveien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
ryszard zenon maciejewski
(ryszardm1954)
Wiking
POzdrawiam skontaktuj sie z Wojciechem Milczukiem tel.kom. do Polski 691378423 lub do zakladu 846169365 Robia domy w Polsce i stawiaja w Norwegii. Stawiali dom mojemu szefowi jest bardzo zadwolony. Widzialem tych ludzi przy pracy znaja sie na tym. Sam zastanawiam nad budowa ale Polsce jestem juz po 50. Powodzenia w budowie Ryszard z Undrumsdalveien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
A ja mam takie pytanie czy da się wybudować dom w Poslce mieszkajac za granicą? Pytam się bo zastanawiamy się nad czymś takim. Tutaj pracujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Teoretycznie tak. Ale praktycznie to niestety jest tyle oszustów i krętaczy ze jak nie dopilnujesz to wycisną ciebie jak cytrynę. Tyle się słyszy ze kasa wpłacona a robota nie zrobiona albo zrobiona na odpierdziel. Lepiej jednak jakby ktoś był na miejscu co dopilnuje.
Na pewno łatwiej będzie z jedna firmą. Skontaktuj się z nimi: greenhomes.pl/ Firma wykonuje domy prefabrykowane. Ich budowa trwa o wiele krócej niż technologią tradycyjną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
holdigreti
(holdigreti)
Wiking
Witam. Czy to prawda że od tego roku obowiązkowa jest rekuperacja ? Może ktoś się orientuje w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok