Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

wynagrodzenie netto - Norwegia

14 Posty
Arek Droń
(aslor)
Wiking
Mam pytanie jakie jest opodatkowanie w Norwegii

Np jeżeli ktoś oferuje mi wynagrodzenie 152 nok /godzinę brutto ile dostane z tego netto na rękę?
dzięki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jezeli masz skatekort to sobie sprawdz wg tabeli, a jezeli nie to 50%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Arek Droń
(aslor)
Wiking
mając tą kartę podatkowa to jakie są stawki płacenia podatku?
czy jest jakaś kwota zwolniona z opłaty itd?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
aslor napisał:
mając tą kartę podatkowa to jakie są stawki płacenia podatku?
czy jest jakaś kwota zwolniona z opłaty itd?
a to ty alien jestes? bo dziwne pytania zadajesz, tzn. prosisz zebym ci przepisal stawki z karty podatkowej? a ile bedziesz zarabial jak przyjedziesz i jak znajdziesz prace miesiecznie? tak bedzie chyba prosciej, no nie? ale jeszcze prosciej licz 36%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-19  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Arek Droń
(aslor)
Wiking
[/quote] a to ty alien jestes? [/quote]

jestem obcy masz racje dlatego pytam jeżeli masz trudności z udzieleniem informacji może inna osoba pomoże . Napisałeś mi [/quote] jezeli masz skatekort [/quote] nie wiedziałem co to jest
ale google pomogło . Nie zrozumiałem wszystkiego dlatego pytam kogoś kto zrozumiał.
Wiesz odpowiedzi alien jesteś itd są moim zdaniem troszkę dziwne bo skoro się udzieliłeś na forum za co bardzo Ci jestem wdzięczny nie rozumiem twojego zdziwienia że ktoś nie wie nie rozumie i pyta dalej.
Czasami jest coś napisane i trzeba czytać 10 razy bo postawiony przecinek lub kropka może zmienić kontekst zdania itp. Ale nie o to chodzi . Zadam inaczej moje pytanie.

Czy zarabiając 152 nok /godzinę brutto przy założeniu ze pracuje 37,5 godziny tygodniowo
wynajmując jeden pokój oszczędzając na jedzeniu itp .
I tu pytanie zasadnicze
Ile będę mógł wysłać do domu kasy ?
Po prostu szukam pracy by móc wysłać jak najwięcej do Polski.
Zaznaczę tu że pracuję w Polsce obecnie i zarabiam ok 3500 zł netto / miesiąc a chciałbym więcej bo chcę wybudować sobie domek i nie zaciągać dużego kredytu.
Może to są tylko moje marzenia ściętej głowy ale wierzę i szukam

Z góry dzięki za wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Podejrzewam ze miesiecznie dostaniesz wyplaty okolo 16.000 odejmij sobie wynajem pokoju jedzenie i bedziesz wiedzial ile mozesz wyslac do pl szalu zapewne nie bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
aslor napisał:
a to ty alien jestes? [/quote]

jestem obcy masz racje dlatego pytam jeżeli masz trudności z udzieleniem informacji może inna osoba pomoże . Napisałeś mi [/quote] jezeli masz skatekort [/quote] nie wiedziałem co to jest
ale google pomogło . Nie zrozumiałem wszystkiego dlatego pytam kogoś kto zrozumiał.
Wiesz odpowiedzi alien jesteś itd są moim zdaniem troszkę dziwne bo skoro się udzieliłeś na forum za co bardzo Ci jestem wdzięczny nie rozumiem twojego zdziwienia że ktoś nie wie nie rozumie i pyta dalej.
Czasami jest coś napisane i trzeba czytać 10 razy bo postawiony przecinek lub kropka może zmienić kontekst zdania itp. Ale nie o to chodzi . Zadam inaczej moje pytanie.

Czy zarabiając 152 nok /godzinę brutto przy założeniu ze pracuje 37,5 godziny tygodniowo
wynajmując jeden pokój oszczędzając na jedzeniu itp .
I tu pytanie zasadnicze
Ile będę mógł wysłać do domu kasy ?
Po prostu szukam pracy by móc wysłać jak najwięcej do Polski.
Zaznaczę tu że pracuję w Polsce obecnie i zarabiam ok 3500 zł netto / miesiąc a chciałbym więcej bo chcę wybudować sobie domek i nie zaciągać dużego kredytu.
Może to są tylko moje marzenia ściętej głowy ale wierzę i szukam

Z góry dzięki za wszystko[/quote] ja ci odpowiedzialem konkretnie ty zle troche pytales. ale powiem ci tak: znalezc prace to raz, a znalezc mieszkanie to dwa. itd... a za pokoj ile zamierzasz placic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Anna82 napisał:
Podejrzewam ze miesiecznie dostaniesz wyplaty okolo 16.000 odejmij sobie wynajem pokoju jedzenie i bedziesz wiedzial ile mozesz wyslac do pl szalu zapewne nie bedzie. aniu jaka Ty słodka jestes ale moglabys odjac koledze juz te koszty... byloby szybciej i prosciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Arek Droń
(aslor)
Wiking
Z mojej kalkulacji wynika że mieszkanie ok 5000 nok jedzenia ze 2000 nok tylko dla mnie
jakie są koszty internetu i prądu wody śmieci itd tego jeszcze nie wiem .
ale zostaje 9 tys nok licząc po ,54gr 4860 zł do domku a myślę również o pracy w soboty dorywczo i tak popołudniami w jakieś knajpie jako pomywacz to z 2 tyś nok dorobie chyba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
aslor napisał:
Z mojej kalkulacji wynika że mieszkanie ok 5000 nok jedzenia ze 2000 nok tylko dla mnie
jakie są koszty internetu i prądu wody śmieci itd tego jeszcze nie wiem .
ale zostaje 9 tys nok licząc po ,54gr 4860 zł do domku a myślę również o pracy w soboty dorywczo i tak popołudniami w jakieś knajpie jako pomywacz to z 2 tyś nok dorobie chyba
2000nok ja np. przepijam miesiecznie a gdzie dorobisz te 2tys? z robotą ciezko, z mieszkaniem rowniez(ale jak znajdziesz to w 5-tce powinienes sie wyrobic z oplatami) a w knajpie na pomywcza to zazwyczaj trzeba znac norweski. dobra rada: TYLKO NIE PRZYJEZDZAJ W CIEMNO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok