Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

problem z realizacją czekuw Polsce pomocy! - Norwegia

1 Post
Łukasz Zduńczyk
(zduneks111)
Wiking
witam, zetknął się może ktoś z was z takim problemem: mój były polski pracodawca z Norwegi wysłał mi czek do realizacji za zwrot podatku za pracę w Norwegi, problem polega na tym, że PKO przyjęło czek i wysłali go do inkaso, po czym po kilku dnia przyszła odmowa, że dokument nie jest czekiem i powiedzieli mi, że mogę to wypłacić tylko na terenie Norwegii a tam już nie wracam... jeżeli ktoś wie jakie kroki podjąć aby odzyskać tę kasę w tej sprawie będę bardzo wdzięczny za wskazówki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
zduneks111 napisał:
PKO przyjęło czek i wysłali go do inkaso, po czym po kilku dnia przyszła odmowa, że dokument nie jest czekiem
czy moglbys rozwinac temat inkaso??? czek byl z deutchebanku czy byl napisane GIRO z kwota???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
Podłącze sie do tematu.

mam takie pytanie:

dostałem czek z Navu za chorobowe...

czy mogę go realizować w Polsce, bo tak to muszę lecieć do Norwegii tylko po to żeby go odebraż i zrealizować...

czy ktoś wie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...w

banku

nie wiedza ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
nie wiem nie pytałem...

ale pytam czy tak mogę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
watpię...zresztą spytaj w banku...najlepiej zrobisz...a druga sprawa czy Nav wie,że w PL jestes na chorobowym?zebys może jakiś problemów się nie nabawił,jeśli okaże się,ze będziesz mógł np zrealizowac giro w PL...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
W Polskich bankach bardzo nieprzychylnie patrzą na czeki zazwyczaj realizacja czeku może trwać nawet do 30 dni. Szybszym i prostszym rozwiązaniem jest realizacja czeku w Norwegii.
Proponuje jeszcze sprawdzić w Nordea Bank.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
no właśnie nie chce sie narazić na jakieś nie przyjemności ze strony Navu,

pytałem kiedyś Polkę która pracuje w navie czy moge w tym czasie wyjechać do to powiedział ze nie bo moga mnie sprawdzić czy jestem na terenie NO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
KrzysztofR napisał:
no właśnie nie chce sie narazić na jakieś nie przyjemności ze strony Navu,

pytałem kiedyś Polkę która pracuje w navie czy moge w tym czasie wyjechać do to powiedział ze nie bo moga mnie sprawdzić czy jestem na terenie NO.

no i jeszcze czek chcesz zrealizowac w PL?jesli nawet mozna to w pierd....sz się na taka minę,że wszystko będziesz musiał oddać...także pomyśl najpierw...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
no i wszytsko wiem ale kolega zasiał mi taką wątpliwośc bo właśnie już bilet kupowałem na wtorek..

ale lepiej sie nie słuchać, bo sie na tym wyjdzie jak zwykle

wiec chciał sie upewnić pytając was, którzy macie wiedze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok