Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

podwojne opodatkowanie - Norwegia

Czytali temat:
Nikolai Stefani Przemysław Frontczak Agnor100 Roco34 (1046 niezalogowanych)
2 Posty
RENATA MATELA
(renia)
Wiking
chciałabym zasiegnac informacji poniewaz od jakiegos czasu planuje wrócic do polski mam zaoszczedzone jakas sume pieniedzy czy moge ja wpłacic na lokate terminowa w polsce np.6 m ce z rachunkiem ROR a maja takie w Kasach Stewczyka i czy musze płacic od tego podatek?Czy wogóle moge miec lokate terminowa jesli chciałabym tu jeszcze zostac dłużej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Polska i Norwegia mają podpisaną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania. Za dochód z lokaty terminowej zapłacisz w Polsce i nie musisz wykazywać go w zeznaniu podatkowym składanym w Norwegii. Nie jestem niestety zorientowany jak płaci się od lokaty w Polsce ale wydaje mi się że jest to potrącane przez bank i odprowadzane również przez bank. W takim przypadku nie wykazujesz takich dochodów nigdzie - ani w Polsce ani w Norwegii.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
RENATA MATELA
(renia)
Wiking
Dziekuje Serdecznie we wrzesniu sie przekonam Jeszcze raz dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
renia napisał:
chciałabym zasiegnac informacji poniewaz od jakiegos czasu planuje wrócic do polski mam zaoszczedzone jakas sume pieniedzy czy moge ja wpłacic na lokate terminowa w polsce np.6 m ce z rachunkiem ROR a maja takie w Kasach Stewczyka i czy musze płacic od tego podatek?Czy wogóle moge miec lokate terminowa jesli chciałabym tu jeszcze zostac dłużej

renia boisz się podatku a kasy stewczyka już nie musisz wiesz ,że to też jest parabank jak znany amber gold ....
hahaha kasa może być ale stewczyka
przemyśl czy w pl nie ma normalnych banków

gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,7...co_SKOK_om_nowa.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok